'Warm weer keert snel terug'

03 JUL 2023 14:20 | Weeronline

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, Hoofdredacteur, Weeronline (Content & PR).

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Weerbericht: Afwisselend bewolkt met temperaturen iets onder het gemiddelde | Binnenland | NU.nl

Na een recordwarme junimaand is het typisch wisselvallige Nederlandse zomerweer voor veel mensen even wennen. De jas is nu soms weer nodig, maar komend weekend is het alweer strandweer.

Tot en met woensdag ligt de temperatuur rond 20 graden en trekken regelmatig buien over of passeert een regenzone. Donderdag neemt de buienkans af en komt de zon vaak tevoorschijn. Het warmt dan op naar 21-24 graden.

Vanaf vrijdag gaat de temperatuur verder omhoog en zaterdag kan het in het binnenland met 30 graden tropisch warm worden. Aan de kust wordt het dan ook prima strandweer met 26-28 graden en veel zon. Zondag kan de warmte wel uitmonden in regen- of onweersbuien. Komen de buien zondag vroeg, dan wordt het alweer minder warm dan op zaterdag.

Het hoogzomerse weer lijkt in elk geval van korte duur. Waarschijnlijk hebben we daarna weer Hollands zomerweer met een mix van wolken, zon en een enkele bui. In de tweede helft van juli neemt de kans op zonniger en warmer weer opnieuw toe.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid