Actrice Melissa Drost nieuwe gezicht van de Nacht van de Vluchteling

04 NOV 2019 17:36 | Stichting Vluchteling

Actrice Melissa Drost nieuwe gezicht van de Nacht van de Vluchteling

Melissa Drost is het nieuwe gezicht van de Nacht van de Vluchteling. De 34-jarige Goede Tijden Slechte Tijden-actrice zet zich de komende tijd samen in met Stichting Vluchteling voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog en conflict.

Aanstaande donderdag 7 november vliegt zij naar de grens van Thailand en Myanmar om er vluchtelingen te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe een deel van de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling besteed wordt. 

Bezoek vluchtelingenkinderen  

Om met eigen ogen te zien hoe het geld van de Nacht van de Vluchteling wordt besteed, bezoekt Melissa Drost vluchtelingenkinderen in het grensgebied van Myanmar en Thailand, die dankzij de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling naar school kunnen. Er verblijven nog steeds 100.000 Myanmarezen net aan de andere kant van de grens in verschillende vluchtelingenkampen in Thailand.

Melissa Drost: “Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. Nog meer sinds ik moeder ben, ben ik me bewust van kwetsbaarheid. Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder. En het aantal vluchtelingen blijft maar stijgen: 1 op de 108 mensen in de wereld is op de vlucht.”

Naast Melissa Drost hebben de vaste supporters Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra opnieuw hun medewerking toegezegd aan de Nacht van de Vluchteling in 2020. Tidens de afgelopen editie liepen 5700 deelnemers een bedrag van 1,6 miljoen euro bijeen.

Melissa Drost reist van 7-12 november naar Mae Sot aan de grens van Thailand en Birma. Van de reis komt exclusief film- en fotomateriaal beschikbaar. Melissa is beschikbaar voor interviews vlak voor vertrek op 7 november om 1430 uur op Schiphol en bij terugkeer op 12 november om 1800 uur op Schiphol. Meer informatie bij: Gerard van Mourik, persvoorlichter van Stichting Vluchteling. Email: gerardvanmourik@vluchteling.nl en mobiel/WhatsApp: 06 245 31 848.

Meer binnen de rubriek Antropologie