Vaak goed weer tijdens komende herfstvakantie regio zuid

16 OKT 2024 09:16 | Weeronline

Volgende week is het herfstvakantie in regio zuid. Aanvankelijk is het warm voor de tijd van het jaar met begin volgende week maxima tussen 16 en 20 graden. Later in de week wordt het geleidelijk minder warm. Het weerbeeld geeft dagelijks behoorlijk wat zonneschijn en vooral in het midden van de week is kans op geheel droge dagen. 

Grotendeels droog en relatief warm weekend

Zaterdag start op sommige plaatsen met een enkele bui. Het grootste deel van de dag verloopt overal droog. Daarbij is er een mix van wolken en zon en er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Het wordt 17 of 18 graden en daarmee is het warm voor de tweede helft van oktober. Maxima rond 14 graden zijn gebruikelijk.

Ook zondag lijkt een grotendeels droge dag met zon te worden. Het wordt ongeveer 18 graden bij een matige zuidenwind. Zondagavond stijgt vanuit het westen de kans op wat regen.

Dalende temperatuur, maar wel regelmatig zon

Ook begin volgende week is het nog zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 16 tot 19 graden. Maandag is er zelfs een kleine kans op lokaal 20 graden. Later in de week komt de temperatuur zeer waarschijnlijk een stuk lager uit met 13 tot 16 graden. ’s Nachts kan het dan afkoelen tot een graad of 6.

Het weerbeeld geeft dagelijks behoorlijk wat zonneschijn en vooral in het midden van de week is kans op geheel droge dagen. Hiermee is het uitstekend weer voor een bezoek aan een pretpark of dierentuin. Op maandag en eind van de week is de kans op regen wat groter. 

Dit bericht online: https://www.weeronline.nl/nieuws/16-10-2024-weer-herfstvakantie-regio-zuid

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws