Vrouwen aan de Macht, biohacking en No Waste aan Top: De Trends die Horeca in 2024 vormen

27 FEB 2024 09:34 | TIPPR

Amsterdam, 27 februari 2024 – Het toonaangevende platform TIPPR heeft vandaag het trendrapport "Horeca Hacking" gepubliceerd, met inzichten die de horeca zullen transformeren de komende jaren. Het onthult een toekomst waarin horecaondernemers de grenzen van innovatie moeten opzoeken om een antwoord te bieden op de stijgende kosten.

Van biohacking en de opkomst van regeneratieve biotech producten tot een krachtige opmars van vrouwen aan de top in de foodservice-industrie, het rapport belicht hoe een duurzame, gezondheidsbewuste en gender inclusieve aanpak de sleutel tot succes vormt voor de horeca. TIPPR signaleert dan ook een paradigmaverschuiving in de industrie, gedreven door technologische innovatie en een dieper begrip van consumentenpsychologie.

De highlights van het rapport zijn:

  • Biohacking, waarbij de focus ligt op gezondere levenskeuzes en darmflora.
  • De noodzaak voor een verhoogde 'Experience' door kostenstijgingen.
  • De opkomst van regeneratieve producten en biotech voor een duurzamere toekomst.
  • Een verschuiving naar vrouwelijk leiderschap binnen foodservice, minder testosteron en meer oestrogeen. 
  • De overgang naar No Waste-restaurants, waar kostenbesparing en duurzaamheid centraal staat.

Dit rapport benadrukt een toekomst waar de horeca niet alleen voedsel serveert, maar een cruciale rol moet gaan spelen in gezondheid, innovatie en no waste gedreven door de oplopende kosten. Het onderstreept de groeiende betrokkenheid van gasten bij hun voedselkeuzes, aangespoord door ontwikkelingen zoals biohacking en gepersonaliseerde diëten gebaseerd op genetische informatie.

"Horeca Hacking" stelt dat de horeca moet reageren met meer dan alleen goed eten; het moet een complete ervaring bieden die de prijs rechtvaardigt, zowel binnen de muren van het restaurant als daarbuiten. Het rapport onthult dat gasten bereid zijn om te wachten en te betalen voor kwaliteit en authenticiteit, wat de populariteit van lange wachtrijen bij trendy eetgelegenheden verklaart.

Belangrijk is dat het rapport ook de stijgende invloed van vrouwelijke ondernemers en de waarden van Gen Z belicht, die de normen in de branche en het onderwijs opnieuw definiëren en pleiten voor flexibele werkopties, technologische integratie en duurzaamheid.

Deze trends, die zich manifesteren in de vraag naar authentieke en lokale eetervaringen, alsook in de noodzaak om verspilling tegen te gaan, zetten horecaondernemers aan tot het herzien van hun bedrijfsmodellen.

Het rapport is niet slechts een theoretische verhandeling, maar een praktische gids, compleet met persoonlijke consultaties waarvoor de TIPPR-app is ontwikkeld, om horecateams te begeleiden met het implementeren van deze no waste trends. Het benadrukt een wereld waarin de ecologische voetafdruk verlaagd wordt, terwijl de gastervaringen worden verrijkt en de gezondheid van de gast wordt verbeterd.

Lees hier meer, het volledige rapport is op aanvraag voor de persbeschikbaar.

Dit rapport biedt een schat aan onderwerpen voor een verdieping over de toekomst van eten, drinken en gastvrijheid in Nederland en daarbuiten. Voor visuals, interviews met auteurs of trendexperts, of meer achtergrondinformatie, kunt u contact opnemen met Colin Westerwoudt, via 020-2619111, 06-28543089 of colin@tippr.nl. Over TIPPR: een AI gedreven foodservice community gericht op het verminderen van verspilling, het bieden van data-gestuurde inzichten en hulpmiddelen om verspilling van tijd, producten en talent te minimaliseren, en zo financiële verliezen te voorkomen. Een samenvatting van het Horeca Hacking rapport is te vinden op www.tippr.nl/trendrapport-2024-horeca-hacking/, het volledige rapport is voor de pers op verzoek beschikbaar. Bronvermelding: Het "Trendrapport Horeca Hacking 2024" is een uitgave van TIPPR en is op 27-02-24 gepubliceerd. Het volledige rapport is beschikbaar op aanvraag.

Meer binnen de rubriek Voeding, drank en horeca