Allego introduceert een connectie tarief voor AC-laders in Nederland

13 FEB 2024 09:07 | Allego B.V.

Allego introduceert een connectie tarief voor bepaalde AC-laders in Nederland om onnodig lange bezetting van de laders aan te pakken.

Het oplaadtarief van €0,25 incl. BTW, wordt in rekening gebracht voor elk uur dat een auto is aangesloten op een lader in het open laadnetwerk van Allego  


ARNHEM, Nederland - 13 februari 2024 - Allego N.V. ("Allego" of het "Bedrijf") (NYSE: ALLG), een pan-Europees openbaar snel- en ultrasnellaadnetwerk voor elektrische voertuigen, heeft vandaag aangekondigd dat vanaf 1 maart 2024 een connectie tarief van €0,25 (inclusief btw) zal worden toegepast op AC-laders in het open laadnetwerk om onnodig lange bezetting aan te pakken. Het connectietarief wordt toegepast vanaf het eerste uur en geldt voor elk uur dat de auto is aangesloten op een Allego AC-lader in Nederland.   

Bestuurders die gebruik maken van openbare opladers moeten deze ruimtes delen met andere gebruikers van elektrische voertuigen (EV's) en een groeiende klacht zijn opladers die tot ver na de benodigde oplaadtijd bezet zijn. In sommige gevallen is dit een overschrijding van een paar uur, maar vaak kan dit meerdere dagen aan een stuk zijn. Andere EV-bestuurders worden dan verdrongen of gedwongen om op minder geschikte momenten op te laden.  In samenwerking met lokale gemeenten en na vragen van bezorgde bestuurders wil Allego dit probleem aanpakken door een aansluitvergoeding in te voeren. 

Sander Sommer, Managing Director van Allego's Benelux-regio, zegt: "Toegankelijkheid is een van de pijlers van Allego's laadnetwerk en het onnodig bezetten van laders heeft invloed op de belofte die Allego doet aan zijn klanten. Wij geloven dat elke EV-rijder moet kunnen opladen wanneer dat nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van zijn tijd, planning of algemene levenskwaliteit. We hopen dat dit connectie tarief meer bestuurders zal aanmoedigen om laders te gebruiken met aandacht voor de volgende gebruiker en hun auto's aangesloten te houden voor de tijd die ze nodig hebben om op te laden, niet meer, niet minder."  

De EV-markt groeit snel en met meer elektrische auto's op de weg is laadinfrastructuur de hoeksteen om aan de vraag naar en het gebruik van EV's te voldoen. Met de huidige congestie op het elektriciteitsnet in Nederland zal de uitrol van meer opladers eerder vertragen dan versnellen om meer EV's te kunnen opladen, dus de beschikbare opladers moeten op de juiste manier worden gebruikt. Het is daarom des te belangrijker om een einde te maken aan de praktijk van te lange laadsessies en een continue toegang tot opladers mogelijk te maken voor alle EV-rijders. 


Over Allego  

Allego is een toonaangevende leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, toegewijd aan het versnellen van de overgang naar elektrische mobiliteit met 100% hernieuwbare energie. Allego heeft een uitgebreid portfolio van innovatieve laadinfrastructuur en eigen software ontwikkeld, waaronder de Allamo en EV Cloud softwareplatforms. Met een netwerk van 35.000 laadpunten (en nog steeds groeiende) verspreid over 16 landen, levert Allego onafhankelijke, betrouwbare en veilige laadoplossingen, onafhankelijk van het voertuigmodel en/of netwerk. Opgericht in 2013 en beursgenoteerd aan de NYSE in 2022, heeft Allego nu een team van 200 mensen in dienst die er elke dag naar streven om laden toegankelijk, duurzaam en plezierig te maken voor iedereen.  

Ga voor meer informatie naar www.allego.eu

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Allego B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws