Het voorjaar lokt, kampeerders zoeken al vroeg een plekje bij de boer

22 FEB 2021 08:24 | Stichting Vrije Recreatie

Het voorjaar lokt, kampeerders zoeken al vroeg een plekje bij de boer. 

SVR-Vakantiebeurzen 2021 ONLINE 

Normaal gesproken organiseert de Stichting Vrije Recreatie – belangenbehartiger voor kleinschalige (boeren)campings – in februari op verschillende locaties in het land een viertal SVR-Vakantiebeurzen.  Ten gevolge van corona en de daarvoor geldende maatregelen kon daar dit jaar geen sprake van zijn, dus werd een online variant georganiseerd. Tot en met 6 maart stellen campingeigenaren – in wekelijks wisselende samenstelling – zich middels een video aan de kampeerder voor. Geen grote professionele producties, maar zelf opgenomen en heel persoonlijk. De belangstelling daarvoor is boven alle verwachting.

 Kampeerder zoekt al vroeg een plekje bij de boer

De SVR ziet een toestroom aan nieuwe donateurs en ontving reeds ruim 30.000 bezoekers tijdens de eerste drie online beurzen. De campings lijken een mooi seizoen tegemoet te gaan; zij ontvangen al direct boekingen en de kampeerders genieten reeds vroeg van de voorpret.

Populair

In 2020 werden veel campers, caravans en tenten aangekocht. Ons eigen land bleek toch een leuke vakantiebestemming en met de ook thans nog onzekere maanden voor de boeg, gaan veel kampeerders alvast op zoek naar een plek voor deze lente en zomer. Kleinschalig kamperen is daarbij populair. Rustige campings met veel ruimte, al dan niet met privé sanitair. De toegenomen vraag ziet men ook bij SVR, met haar 125.000 donateurs een goede graadmeter. ‘Opvallend is dat er al vroeg in het seizoen geboekt wordt. Vorig jaar waren veel campings volgeboekt en hadden mensen met hun nieuw aangekochte kampeermiddel moeite een plekje te vinden. Dat speelt misschien nu mee’ aldus Bas van Mill van de SVR. 

Mooi seizoen

Het succes van de kleinschalige campings laat zich makkelijk verklaren. ‘Recreanten zijn op zoek naar ruimte, buiten zijn en betaalbaar kamperen. Zeker in deze onzekere tijden. Niet massaal, wel persoonlijk. Voor zover bekend gaan de campings gewoon open. Sommige campings hebben geïnvesteerd in een meer permanente vorm van privé sanitair, omdat daar – ook buiten coronatijd – behoefte aan is bij kampeerders. 

Het belooft een mooi kampeerseizoen te worden voor alle kleinschalige SVR-campings en daarom wordt, iedereen die voornemens is hun vakantie op een kleine camping te vieren, aangeraden om vroegtijdig te boeken. Kamperend Nederland staat al in de startblokken.

 

Nadere informatie: SVR, Meerkerk, tel.: 0183-352741 (www.svr.nl)

Meer binnen de rubriek Amerikaanse cultuur