Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

02 OKT 2023 10:05 | Omroep Brabant

Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer. Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en komt ook uit de provincie Utrecht. Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij RTV Utrecht.

rechtenvrije foto, bronvermelding verplicht (Chantal Antonides en Jasper Witte, RTV Utrecht). V.l.n.r.: Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer.

Foto: Chantal Antonides en Jasper Witte, RTV Utrecht. V.l.n.r.: Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer.

Stefania kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.” Naast Stefania en Riks, verzorgt Bernadette Keizer de presentatie vanuit de green room. Bernadette is sinds 2009 hysterisch fan van het Songfestival door het winnende nummer ‘Fairytale’ van Alexander Rybak en zegt: “Ik ben echt heel trots dat wij in Utrecht de aftrap mogen geven voor het Regio Songfestival en ik vind het mega leuk om onderdeel te zijn van het presentatieteam!” Riks is een muziekliefhebber in hart en nieren: “Ik verheug me op alle liedjes uit de regio tijdens de finale van het Regio Songfestival.”

Live uitzending

De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke provincie wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Voorrondes

In de voorrondes bleek maar weer eens hoe rijk Brabant is aan getalenteerde artiesten. Een keur aan kanshebbers werd bij Omroep Brabant aangemeld. Al deze inzendingen zijn door een vakkundige jury beoordeeld en hier is een terechte winnaar uitgekomen. Op donderdag 5 oktober zal tussen 07.00 - 08.00 uur in het radioprogramma Wakker! bij Omroep Brabant bekend worden gemaakt wie Brabant zal gaan vertegenwoordigen.

Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op omroepbrabant.nl/regiosongfestival en regiosongfestival.nl.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door BumaCultuur, AVROTROS en K.F Heinfonds.

Meer binnen de rubriek Entertainment