Toerfietsers steunen Fonds Gehandicaptensport

21 MRT 2017 15:32 | Fonds Gehandicaptensport Nederland

Fonds Gehandicaptensport en NL Tour Rides gaan een bijzondere samenwerking aan. NL Tour Rides organiseert voor de recreatieve en fanatieke toerfietsers gevarieerde toertochten tussen maart en oktober door heel Nederland. Fonds Gehandicaptensport is als goed doel gekoppeld aan deze tochten. Per inschrijving doneren deelnemers € 1,- aan de sporters met een handicap.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten nog steeds niet vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor deze sporters en doet er alles aan om sporten structureel mogelijk te maken voor iedereen, want niemand mag buitenspel staan.

Samenwerking

Door de samenwerking tussen Fonds Gehandicaptensport en NL Tour Rides komen we met elkaar weer een stap dichter bij ons doel, sporten voor iedereen structureel mogelijk maken. Sporters met een handicap kunnen namelijk veel meer dan je denkt, ze moeten er alleen ook veel meer voor doen. Initiatieven als deze samenwerking dragen er dan ook aan bij om sporten voor mensen met een handicap toegankelijker te maken. 

IJsselmeer Challenge

Jaarlijks hoogtepunt van de samenwerking is de IJsselmeer Challenge, dit jaar op zondag 27 augustus, die van start gaat in Lelystad. Deze toertocht staat geheel in het teken van de gehandicaptensport. De deelnemers worden gevraagd om zich te laten sponsoren door hun achterban voor hun sportieve prestatie, fietsen vanaf 95km tot maar liefst 285km

Betrokkenheid

De oprichters van NL Tour Rides, zelf enthousiaste fietsers, zijn zeer betrokken bij de gehandicaptensport. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport, juicht de samenwerking toe: “hiermee laten we zien dat sport van en voor iedereen is, maar ook dat wij daarbij elke ondersteuning kunnen gebruiken. Deze samenwerking biedt mooie kansen voor de gehandicaptensport”.

Ga naar www.tourrides.nl en www.ijsselmeerchallenge.nl voor meer informatie en aanmelding.

Voor algemene informatie over Fonds Gehandicaptensport kunt u terecht bij Sophie Oostveen M: 06-53239521, E: sophie@fondsgehandicaptensport.nl. Voor meer informatie over de NL Tour Rides, kunt u terecht bij John Mahnen, info@tourrides.nl M: 0627830129

Meer binnen de rubriek Regionaal sportnieuws