BUas studenten pakken woningtekort in Nederland aan met een game

02 FEB 2024 10:30 | Breda University of Applied Sciences

Studenten Built Environment van Breda University of Applied Sciences zijn samen de uitdaging aangegaan om oplossingen te bedenken voor het woningtekort in Nederland. Dat doen ze middels de Cities: Skylines II game, in een challenge waarbij ze worden uitgedaagd om 100.000 woningen te bouwen om zo te laten zien hoe zij dit grote maatschappelijke probleem in Nederland zouden aanpakken.

Cities: Skylines is een stedenbouw- en simulatiespel waarin je de controle hebt over het bouwen en beheren van een stad. Het spel biedt een uitgebreide set middelen en functies waarmee spelers hun eigen stadsplanning kunnen uitvoeren, infrastructuur kunnen ontwikkelen en de economie en bevolking van hun stad kunnen beheren. De voorwaarden die de studenten hebben meegekregen om hun stad te bouwen waren: ecovriendelijk, duurzaam, autoluw, veel openbaar vervoer en goed bereikbaar

De challenge bestaat uit drie fases, waarbij elke student de game benaderd vanuit zijn/haar specialisatie. In fase 1 komt ruimtelijke ordening aan bod waar er o.a. gewerkt wordt aan het bestemmingsplan, de wetgeving en de financiën. In fase 2 ligt de focus op mobiliteit en bijbehorende infrastructuur zoals het aanleggen van busroutes en fietspaden. In fase 3 wordt er toegewerkt naar een stedenbouwkundig eindontwerp waarbij er oog is voor genoeg groen, en het aantrekkelijk maken van de stad. Ontmoet in deze video drie gepassioneerde Built Environment studenten van Breda University of Applied Sciences die samen de uitdaging aangaan.

Breda University of Applied Sciences (BUas) is een gespecialiseerde en internationaal georiënteerde hoger onderwijsinstelling in Breda. Op de groene en kleinschalige campus en in de diverse learning communities werken studenten, medewerkers en partners uit het bedrijfsleven samen aan een betere wereld door het creëren van betekenisvolle ervaringen. Dit doen zij op het gebied van Tourism, Leisure & Events, Hotel & Facility Management, Built Environment, Logistics Management, Game Design, Creative Business en Data Science & AI.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed