Vaders meer verwend op Vaderdag dan moeders op Moederdag

03 MEI 2023 08:20 | YourSuprise

Zierikzee - Vaders mogen in hun handjes knijpen, ze krijgen namelijk meer cadeaus op Vaderdag dan moeders op Moederdag. En dit terwijl we meer tijd besteden aan het zoeken naar moederdagcadeaus. Zo blijkt uit verkoopcijfers van YourSurprise, de online specialist in gepersonaliseerde cadeaus.

De cadeauwinkel deed een analyse naar de verkoopcijfers van afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat Belgen zo’n 26 procent meer cadeaus aan hun vader dan aan hun moeder geven op de speciale feestdagen voor de ouders. Bijzonder is het contrast dat we wel meer tijd bezig zijn met het zoeken naar moederdagcadeaus dan vaderdagcadeaus. Ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn vaders geluksvogels die met de meeste cadeaus naar huis gaan.

Bij YourSurprise hebben ze wel een verklaring voor de populariteit van Vaderdag. Gerbrand Verton, een van de eigenaren: “Moeders zijn met name degenen die de vaderdagcadeaus kopen. En stiekem weten we het allemaal allang: moeders zijn gewoon attenter dan vaders.” Maar het is nog niet te laat. “Dit jaar kunnen we het verschil nog maken. Dus bij deze een oproep voor alle vaders en kinderen: verras alle supermoeders in jouw leven dit jaar met een mooi cadeau.”

Veel royaler dan de buurlanden

Met het budget dat we hebben voor een cadeau trekken we vaders dan weer niet voor. Zowel voor Vader- als Moederdag reserveren we 27 euro. Hiermee tasten we een stuk dieper in de buidel dan in onze buurlanden. In Nederland geven ze gemiddeld 21 euro, in Frankrijk 22 euro en in Duitsland 23 euro uit per cadeau voor de gelegenheden.

Emotie versus interesse

De soorten cadeaus die we voor vaders en moeders kopen, zijn wel weer heel anders. Liefde voor moeders gaat door de maag met chocolade én we kiezen vaak voor cadeaus met een foto erop. Vaders geven we vaker drank, zoals een bierpakket. Het lijkt erop dat we onze moeders meer betekenisvolle cadeaus geven, met foto’s en herinneringen en onze vaders meer cadeaus die aansluiten op hun smaak en interesses. Voor een eerste Moederdag zijn cadeaus voor de baby en de rol van de moeder populair, terwijl hier bij cadeaus voor een eerste Vaderdag minder de focus op ligt.

Race tegen de klok

Ook het moment waarop we een cadeau voor de twee feestdagen kopen, is heel verschillend. Onze vaderdagcadeaus bestellen we ruim op tijd, al vanaf een maand voor de datum. Met moederdagcadeaus zijn we meer last minute, dan ligt de piek in de laatste week voor de viering.

Over YourSurprise

Onder het motto 'spread a little happiness' verkoopt YourSurprise cadeaus in maar liefst 28 landen. Het assortiment van de webwinkel bestaat uit ruim 2.500 cadeaus, allemaal per stuk te personaliseren met foto, tekst en/of logo. Zo’n 300 collega's werken allemaal onder één dak in Zierikzee.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van YourSuprise

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode