Dominique de Bont gaat naar Regio Songfestival: 'Brabant is thuiskomen'

27 SEP 2024 12:00 | Omroep Brabant

Dominique de Bont vertegenwoordigt Brabant op het Regio Songfestival 2024 met het liedje ‘Wie we waren’. De voormalige Waalwijkse wil met het lied het gevoel van thuiskomen overbrengen. “En thuiskomen is voor mij nog altijd Brabant.”

Dominique gaat op 9 november in Maastricht de strijd aan met de inzendingen uit de andere provincies. “Nee, ik heb nog niet een ander nummer gehoord, dus ik ben erg nieuwsgierig”, zegt de 27-jarige actrice en zangeres. 

Dominique de Bont studeerde in 2020 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens die opleiding loopt ze stage in de productie Fun Home, waarin ze de rol van tiener Alison speelt. Tijdens het Musical Awards Gala 2020 wordt ze voor deze rol beloond met een Musical Award voor Beste Aanstormend Talent. Ze speelde daarnaast de rol van Evil in Zodiac en in Soldaat van Oranje was ze te zien als Hofdame Tessa. Ook deed ze mee aan het tv-programma 'Op Zoek Naar Grease' waarin ze één van de acht kandidaten was voor de hoofdrol van Sandy. Ze schopte het tot de finale. Haar stem is te horen in verschillende series en films van Disney en Netflix.

Dominique vindt de deelname aan het Regio Songfestival ‘heel leuk’ en ‘heeft er heel veel zin’. "Ik ben ook echt verrast, want we hebben het eind juli ingestuurd en het duurde even voordat ik hoorde dat dit nummer was uitgekozen." 

De jury van Omroep Brabant vond het liedje ‘Wie we waren’ het meest pakkend. De jury: "Het spreekt bij een groot publiek tot de verbeelding en vertegenwoordigt de geest die leeft in Brabant.” Het nummer gaat over thuiskomen. “Ik ben iemand die hard rent voor m'n dromen en ambities, maar tegelijkertijd daardoor ook dingen van vroeger, van thuis, los moet laten. Het gaat over het verlangen naar de rust die je thuis kunt vinden in een maatschappij waar iedereen keihard aan het rennen is. En daarom is Brabant, écht thuiskomen voor mij.”

Dominique woont momenteel in Amsterdam, "Maar ik ben zeker nog de helft van de week in Brabant, onder meer voor mijn coverband, dus ik ben veel aan het pendelen". Momenteel staat Dominique, als ze niet aan het schrijven is aan haar eigen muziek, met de in Brabant gevestigde coverband ‘Driven’ op podia en feesttenten door het hele land, maar vooral in Brabant natuurlijk! Ondanks dat ze in de hoofdstad woont, blijft ze altijd een Brabantse. “Ook tijdens het werk merk ik dat. De producer van het nummer komt ook uit Brabant. Je hebt dan toch snel een klik.”

Haar eerste twee singles ‘Alles Wat lekker Is’ en ‘Chaos’ zijn momenteel te beluisteren op Spotify en de Regio Songfestival inzending ‘Wie We Waren’ wordt haar derde single zijn. Het nummer is de hele week de 'Omroep Brabant Tipplaat' en wordt daarom extra veel gedraaid op Omroep Brabant Radio.

De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke provincie wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 9 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden vanuit Maastricht op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op omroepbrabant.nl/regiosongfestival en regiosongfestival.nl .

Meer binnen de rubriek Entertainment