BVHP: De nieuwe vakbond voor werknemers in de horeca

14 OKT 2022 11:12 | BVHP

Bond van Horeca Personeel (BVHP) is een nieuwe vakbond voor medewerkers werkzaam in de horecasector. BVHP is een onafhankelijke vakbond waar het beleid van onderaf wordt bepaald door de leden. BVHP staat open voor (nieuwe) leden die zich verbonden voelen met de horeca en mee willen denken over het (arbeidsvoorwaarden)beleid binnen de sector. Gezien de hoge inflatie en stijgende prijzen waar iedereen momenteel mee geconfronteerd wordt, heeft BVHP gekozen voor een contributie van slechts 5 euro per maand. Nieuwe leden die in 2022 lid worden van BVHP krijgen bovendien de eerste zes maanden een gratis lidmaatschap. Zo kunnen zij eenvoudig kennismaken en zelf ervaren wat deze nieuwe bond voor ze kan betekenen. Ook is het op deze manier voor veel meer mensen mogelijk om lid te worden van een vakbond.

Waarom een nieuwe vakbond voor werknemers in de horeca?

Binnen het aanbod van vakbonden bij de horeca ontbrak nog een vakbond die informeel met haar leden omgaat en gebruik maakt van korte communicatielijnen.

De kersverse voorzitter Gerard van Rijn van BVHP licht toe: “BVHP wordt een ambitieuze ‘no nonsens’ bond die als doel heeft gesteld om de grootste belangenorganisatie binnen de Nederlandse horeca te worden. We gaan ervoor om op korte termijn een volwaardig partner aan de onderhandelingstafel van de horeca te zijn. Tot het zo ver is volgen wij de ontwikkelingen op de voet en beantwoorden wij vragen van onze leden over de cao. We vinden het erg belangrijk om precies te weten wat er leeft onder medewerkers en daarin zien wij een belangrijke rol voor kaderleden.” 

BVHP verzorgt verder onder andere deskundige individuele belangenbehartiging, begeleiding van medewerkers bij op handen zijnde veranderingen en wil op korte termijn collectieve kortingen op producten aanbieden. 

Meer binnen de rubriek Voeding, drank en horeca