Leuk uitje voor het goede doel: de Honden voor Honden Loop

20 SEP 2024 17:01 | Koninklijke Hondenbescherming

Op zondag 29 september doen honderden honden een poging om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun soortgenoten tijdens de Honden voor Honden Loop van de Koninklijke Hondenbescherming. Tussen de baasjes lopen ook bekende hondeneigenaren mee, zoals Heleen van Royen, Arthur Japin en Renate Gerschtanowitz, ambassadeurs van de stichting. 

Het evenement vindt plaats op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn. En iedereen kan meedoen: jong en oud, met of zonder hond. “Samen met honderden andere hondenliefhebbers loop je een prachtige route van 5, 10 of 20 kilometer,” vertelt Daphne Groenendijk, directeur van de Koninklijke Hondenbescherming.

Van alles te zien en te beleven

Naast de wandeling is er van alles te zien en te beleven op het evenemententerrein. Er zijn tal van standjes en diverse activiteiten, zoals Dog Frisbee en Dog Dance demonstraties en een Ren Je Rot Kennisquiz. Ook stelt de Hondenbescherming tijdens een ‘rode-loper-moment’ een aantal seniorhonden voor uit haar nieuwe opvangcentrum in het Twentse Den Ham. Bij de finish ontvangt iedereen een goedgevulde goodiebag, de Doggy Bag.

Opvang van seniorhonden

De Hondenbescherming vangt al 25 jaar oudere en kwetsbare honden op die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Deze honden hebben doorgaans meer verzorging en medische hulp nodig. Voor veel seniorhonden is nergens plek als het baasje plotseling overlijdt of door omstandigheden niet meer voor de hond kan zorgen.

Foto: De Honden voor Honden Loop wordt georganiseerd om seniorhonden als Timmie (13) op te kunnen vangen.

De hoogbejaarde eigenaresse van het 13-jarige boomertje Timmie belandde bijvoorbeeld plots in het ziekenhuis. Ze kon niet meer terug naar huis en zo kwam Timmie bij de Hondenbescherming in de opvang terecht. Het hondje is flink te zwaar en krijgt hartmedicatie. 

Speciaal voor honden als Timmie wordt de Honden voor Honden Loop georganiseerd. “De nood is hoog, dus elke euro die wordt ingezameld is ongelooflijk welkom,” zegt Daphne Groenendijk. “In 2023 is meer dan 40.000 euro opgehaald. Het zou geweldig zijn als we daar de komende editie overheen gaan!”

Meld je aan voor de Honden voor Honden Loop

Zin om mee te doen met deze gezellige hondenwandeling? Schrijf je dan nu in op hondenvoorhondenloop.nl. Jij een leuke dag, honden een mooi lang leven.

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur