'Themaparken verrijken het aanbod in Brabant van minder vitaal tot marktleider'

04 MRT 2024 16:23 | Breda University of Applied Sciences
Dit is een expertquote via ANP Expert Support

Goof Lukken

Aanleiding:
Dit is de plek waar het Woezel en Pip-pretpark komt - Omroep Brabant

De komst van een Woezel & Pip resort in Woensdrecht (Brabant) is een verrijking van het aanbod van resorts in de Nederlandse/Brabantse markt. De aankoop (door van de Hoorne Entertainment) van het voormalige recreatiepark Familyland, laat zien dat de eerder minder vitale verblijfsrecreatie kan worden herontwikkeld tot een resort dat zeer succesvol kan zijn.

Met name het gebruik van de bekende characters Woezel en Pip geven het park direct een duidelijk onderscheidend vermogen. Bovendien gaat er ook dagrecreatie plaatsvinden wat de exploitatie alleen maar beter maakt. De ligging van het resort tussen de Randstad en Antwerpen is ideaal en dus is de verwachting dat de komst van dit resort een economisch impuls gaat geven voor de regio.

Breda University of Applied Sciences (BUas) is een gespecialiseerde en internationaal georiënteerde hoger onderwijsinstelling in Breda. Op de groene en kleinschalige campus en in de diverse learning communities werken studenten, medewerkers en partners uit het bedrijfsleven samen aan een betere wereld door het creëren van betekenisvolle ervaringen. Dit doen zij op het gebied van Tourism, Leisure & Events, Hotel & Facility Management, Built Environment, Logistics Management, Game Design, Creative Business en Data Science & AI.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme