Adviescollege Stikstofproblematiek presenteert eindadvies

02 JUN 2020 15:20 | Rijksoverheid

Maandag 8 juni 2020 presenteert het Adviescollege Stikstofproblematiek (de Commissie-Remkes) het eindrapport. Het Adviescollege presenteert de adviezen vanaf 14.00 uur in Nieuwspoort. Tevens zal opdrachtgever minister Carola Schouten van LNV het rapport in ontvangst nemen van Johan Remkes, voorzitter van de commissie.  

Op 17 juli 2019 is het Adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld door de minister van LNV. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Sinds deze uitspraak mag het PAS niet meer gebruikt worden om vergunningen af te geven voor projecten die stikstofuitstoot veroorzaken. 

Wilt u de perspresentatie bijwonen, dan is aanmelden verplicht in verband met corona. Aanmelden kan tot en met 5 juni via stikstof@leenecommunicatie.nl. In verband met de 1,5-meterregel is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt de presentatie volgen via www.nieuwspoort.nl en YouTube. Beeldmateriaal kan indien nodig en gewenst worden gebruikt. Na afloop van de perspresentatie komen ook foto’s beschikbaar. Zowel video- als fotomateriaal kan door de media worden gebruikt met vermelding van de bron (video: Nieuwspoort, foto: Rogier Bos).

-        Datum en tijdstip: maandag 8 juni 2020, 14:00 

-        Programma (indicatief) 14:00 – 15.00 uur 

-        Presentatie advies door commissievoorzitter Johan Remkes

-        Overhandiging van het rapport aan minister Carola Schouten van LNV

-        Reactie minister Carola Schouten van LNV 

-        Plenair vragen door aanwezige pers

-        Afsluiting presentatie

Tussen 16.00 en 16.30 is er voor degenen die de perspresentatie niet in Nieuwspoort kunnen bijwonen de gelegenheid deel te nemen aan een conference call met commissievoorzitter Johan Remkes. Wilt u hieraan deelnemen dan kunt u zich hiervoor aanmelden. 

Aanmelden kan via stikstof@leenecommunicatie.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steffart Buijs, perswoordvoerder Adviescollege Stikstofproblematiek: 06 46163823. Let op: het eindadvies is vooraf niet beschikbaar, ook niet onder embargo. Het persbericht, het eindadvies en foto’s van de perspresentatie worden omstreeks 15.00 uur gepubliceerd via ANP Perssupport (www.perssupport.nl).

Meer binnen deze rubriek