Wisselvallig weer tijdens Nederland-Polen

13 JUN 2024 14:52 | Weeronline

Het EK staat op het punt van beginnen en zondag moeten we in eigen land rekening houden met een wisselvallig weerbeeld. Tijdens de wedstrijd om 15:00 uur zijn verspreid over het land buien mogelijk. De meeste lijken bestemd te zijn voor het binnenland. Daarbij is het 17 tot 20 graden. In Hamburg, waar de wedstrijd wordt gespeeld, bedraagt de kans op een bui zondagmiddag zo'n 50%. Tijdens de openingswedstrijd van het EK die morgen plaats vindt lijkt het droog te blijven in München.

Na een overtuigende voorbereiding gaat het Nederlands elftal komende zondag om 15:00 uur de eerste poulewedstrijd spelen tegen Polen. Gastland Duitsland trapt vrijdag al het EK af tegen Schotland. Net als in eigen land is het bij onze oosterburen deze dagen vrij wisselvallig met regelmatig buien die over het land trekken. Toch is het vrijdag tijdens de openingswedstrijd, om 21:00 uur, van het EK in München best aangenaam! Tijdens de aftrap is het droog met een mix van wolken en opklaringen bij een graad of 17. Ook gedurende de wedstrijd lijkt het droog te blijven!

Licht wisselvallig in Hamburg

De vele duizenden supporters die de komende dagen richting Hamburg vertrekken doen er goed aan om een poncho in te pakken. Het weekend verloopt namelijk vrij wisselvallig in Hamburg met dagelijks kans op buien die over de regio trekken.

Zondagmiddag bestaat het weerbeeld in het noordwesten van Duitsland uit een mix van wolken, zon en enkele buien. De buienkans voor Hamburg op zondagmiddag bedraagt op dit moment zo'n 50%. Met een beetje geluk houden de supporters het op de tribunes dus alsnog droog. Bij een meest matige wind uit het zuidwesten loopt de temperatuur uiteindelijk op naar een graad of 20.

Als het Nederlands elftal de eerste wedstrijd weet te winnen kan er in ieder geval onder droge omstandigheden nog lang worden gefeest. In de loop van de middag nemen de buien in activiteit af en in de avond is het overwegend droog in de regio Hamburg.

In eigen land ook grote buienkans

Net als bij onze oosterburen krijgen wij zondag te maken met een licht wisselvallig weerbeeld. De temperatuur valt met 17 graden aan zee tot een graad of 20 in het zuidoosten wel iets hoger uit dan de voorgaande dagen, maar echt warm is het zeker niet. Normaal gesproken ligt de temperatuur halverwege juni tussen 18 en 22 graden.

Het weerbeeld bestaat zondagmiddag uit een mix van zon, wolken en enkele buien die over het land trekken. De kustgebieden hebben daarbij betere papieren om de wedstrijd droog te kunnen bekijken. Een enkele bui is ook hier zeker mogelijk, maar de meeste buien lijken bestemd te zijn voor het binnenland. Voor degene die de wedstrijd buiten willen bekijken en er zeker van willen van zijn dat ze het droog houden is het een slim idee om een partytent neer te zetten. In de avond nemen de buien snel in activiteit af. 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws