Achterhoekse gemeenten pakken ondermijnende criminaliteit samen aan

12 MRT 2019 15:08 | Het CCV

PERSUITNODIGING  

Criminelen: kiek uut!

Het wordt uitkijken geblazen voor criminelen die het gemunt hebben op de Achterhoekse buitengebieden. Publieke en private partijen in de acht gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Aalten, Doetinchem, Winterswijk en Montferland hebben de handen ineen geslagen en starten met het Keurmerk Veilig Buitengebied om de veiligheid in de Achterhoekse buitengebieden te vergroten. Het project wordt begeleid door PVO Oost-Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Gezamenlijke aanpak

Ondermijnende criminaliteit steekt ook in de Achterhoek steeds vaker de kop op. Het afgelopen jaar zijn er verschillende hennepkwekerijen en drugslabs opgerold. Volgens de aanpak van het Keurmerk Veilig Buitengebied gaan alle partijen die actief zijn in de Achterhoekse buitengebieden - waaronder gemeenten, politie, brandweer, Openbaar Ministerie, burgers, landbouworganisaties, waterschap, natuurmonumenten en jagers- nu gezamenlijk aan de slag om de criminaliteit in buitengebieden terug te dringen. Uniek is de overkoepelende samenwerking tussen alle gemeenten in de Achterhoek. Zo wordt voorkomen dat criminelen hun activiteiten verplaatsen van de ene naar de andere gemeente in de Achterhoek.

Op zaterdag 16 maart aanstaande geven de burgemeesters van de acht Achterhoekse gemeenten gezamenlijk het startsein voor het project Keurmerk Veilig Buitengebied.

Graag nodigen wij u uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. 

Datum:             zaterdag 16 maart 2019

Locatie:            IJsboerderij ’t Dommerholt, Hambroekweg 6, 7271 NA Borculo

Programma:

Vanaf 09.30 uur Ontvangst

10.00 uur           Toespraken door:

                          Joost van Oostrum, burgemeester van gemeente Berkelland

                          Marianne Besselink, burgemeester van gemeente Bronckhorst

                          Patrick van den Brink, directeur CCV

                         John Berends, commissaris van de Koning provincie Gelderland

10.45 uur          Officiële aftrap

11.00 uur          Gelegenheid tot vragen stellen

11.30 uur          Einde bijeenkomst

Meer binnen deze rubriek