Persbriefing Kiesraad en ministerie BZK

08 NOV 2023 11:23 | Kiesraad

Op 22 november aanstaande vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. De Kiesraad is centraal stembureau bij deze verkiezingen en stelt op 1 december de uitslag vast.  Per 1 januari 2023 zijn er nieuwe regels in werking getreden om de procedure van uitslagvaststelling transparanter en beter controleerbaar te maken. Dat heeft gevolgen voor het telproces bij de komende verkiezingen.

Over de voorbereiding van de komende verkiezingen praten wij u graag bij in een persbriefing op maandag 13 november om 11:00 uur in Nieuwspoort. Tijdens deze bijeenkomst zullen Hans Klok (secretaris-directeur Kiesraad) en Aart Verloop (waarnemend programmamanager Verkiezingen ministerie BZK) u informeren. De voorzitter van de Kiesraad, Wim Kuijken, zal de bijeenkomst openen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

De nieuwe regels voor de procedure van uitslagvaststelling vormen een eerste belangrijke stap om het verkiezingsproces robuuster te maken. Het wetsvoorstel dat tot doel heeft de kwaliteit en de uitvoering van het verkiezingsproces te verbeteren en nieuwe taken en bevoegdheden onder te brengen bij de Kiesraad ligt momenteel bij de Raad van State.

U bent van harte uitgenodigd deze persbriefing op achtergrondbasis bij te wonen. U kunt de sprekers niet quoten. De persbriefing is zowel live als online (via Zoom) bij te wonen. Bij uw aanmelding ontvangt u tevens de Zoom-link. U kunt zich aanmelden bij Margriet Bokhorst.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid