Batenburg Techniek neemt Magion over

09 NOV 2021 16:20 | Batenburg Techniek

Batenburg Techniek neemt Magion over

Versterking voor de divisie Batenburg Industriële Automatisering

Batenburg Techniek N.V. acquireert Magion per 9 november 2021. Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij de automatisering van een duurzaam, veilig en optimaal productieproces. De acquisitie van Magion ondersteunt de ambitie van Batenburg Techniek om de activiteiten in de industriële automatisering verder uit te bouwen.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek: “Onze strategie is gericht op het verder uitbouwen van specialistische kennis, en daarom vormt Magion een goede aanvulling voor Batenburg Techniek. De inhoudelijke fit is groot en past binnen de ambitie van Batenburg Techniek om met een duurzaam karakter te groeien in de industrie. Met deze overname voegen wij ook nieuwe technologieën en ervaring toe aan ons portfolio en krijgen wij een entree in nieuwe markten.”

Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij een optimaal, veilig en duurzaam productieproces. Dit doet een enthousiast team van ruim 55 medewerkers in Den Haag en Schoten vanuit drie kennisgebieden: process control & safety, production intelligence & optimization en industrial cyber security. De klanten van Magion zijn vooral actief in de procesindustrie.

De drie grootaandeelhouders van Magion zoeken een goed huis om de medewerkers, klanten en het bedrijf onder te brengen voor de volgende fase in hun ontwikkeling.

Toelichting van Ricardo Giele, Managing Director van Magion:  “Deze samenwerking maakt ons sterker, we sluiten zowel qua visie als op technologisch gebied op elkaar aan. Voor Magion betekent het aansluiten bij Batenburg Techniek een vergroting van onze slagkracht. We kunnen hiermee onze klanten aanvullende expertises aanbieden en voor onze medewerkers meer kansen creëren om zich verder te ontwikkelen.”

Magion brengt een sterke positie in de procesindustrie en expertise in process control, production intelligence & optimization en industrial cyber security. Anderzijds brengt Batenburg schaalgrootte, R&D en aanvullende expertises zoals industriële elektrotechniek om zo samen verder te werken aan de nieuwe industrie.                            

Batenburg Techniek is een technische dienstverlener in het hart van de smart industry. Met ruim 1.200 medewerkers is het sterk in de industriële automatisering, levert het industriële componenten en verzorgt het de installatie ervan. Batenburg Techniek werkt met een duurzame ambitie vanuit drie divisies: Batenburg Industriële Automatisering, Batenburg Industriële Componenten en Batenburg Installatietechniek, en in vijf markten: Industrie/Infrastructuur, Tuinbouw, Installatietechniek, Energietechniek en Maakindustrie.

Raad van bestuur Batenburg Techniek N.V.

Over Batenburg Techniek Batenburg Techniek levert industriële automatisering in het hart van de smart industry. Onder het motto ‘Smarter focus. Brighter tomorrow’ realiseren we als technisch dienstverlener slimme oplossingen voor onze klanten. Dagelijks staan we klaar voor honderden opdrachtgevers in de industrie en infra. We automatiseren hun bedrijfsprocessen en stroomlijnen deze met slimme componenten en verzorgen de installatie. Zo helpen we ze om hun voorsprong te behouden. Vandaag en morgen. We kijken vooruit, want we zijn met trots onderdeel van de toekomst. In de komende 100 jaar wil Batenburg Techniek een stabiele toekomst en een gezonde wereld creëren. Wij nemen verantwoordelijkheid en zetten onze talenten in om dat samen met onze medewerkers en klanten mogelijk te maken. Voor meer informatie, bezoek www.batenburg.nl. Batenburg Techniek Postbus 9441 3007 AK Rotterdam Tel. +31 (10) 292 80 80
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Batenburg Techniek

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Chemische producten en techniek