BOVAG Nationale Autowasdag 2024 haalt Recordbedrag op voor Stichting ALS Nederland

10 JUL 2024 08:32 | BOVAG

Gistermiddag werd in het BOVAGhuis in Bunnik bekendgemaakt dat de BOVAG Nationale Autowasdag 2024 €46.122 heeft opgeleverd voor het goede doel van dit jaar: Stichting ALS Nederland. Dit bedrag is meer dan twee keer zoveel als de opbrengst van vorig jaar. Op 29 juni namen 111 BOVAG-autowasbedrijven deel en wasten ruim 46.000 auto's.

Chequeoverhandiging in Bunnik

Tijdens een kleine ceremonie overhandigde Erik Stern, branchemanager BOVAG Autowas- en poetsbedrijven, de symbolische cheque aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland. Erik Stern sprak zijn trots uit over de resultaten: “We zijn erg blij dat we met meer dan 100 leden hebben kunnen bijdragen aan deze waardevolle stichting. Met dit recordbedrag hopen we een bescheiden bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met ALS en hun naasten.”

Symbolisch puzzelstuk

Na de overhandiging van de cheque ontving Erik Stern een speciaal puzzelstuk van Limore Noach. Dit staat symbool voor de eerste voorzichtige doorbraak in medisch onderzoek naar ALS. Andere initiatiefnemers van dergelijke acties krijgen ook een puzzelstuk, en samen vormen ze uiteindelijk de hele puzzel: een mogelijke behandeling voor deze genadeloze ziekte. Limore Noach benadrukte het belang van deze symboliek: “Ieder puzzelstuk brengt ons een stap dichter bij de oplossing. Dankzij acties als die van BOVAG kunnen wij belangrijke stappen zetten in de strijd tegen ALS. Samen maken we echt een verschil.”

Steun voor Stichting ALS Nederland

De zenuw-/spierziekte ALS is een meedogenloze aandoening waarbij spieren één voor één uitvallen, inclusief de ademhalingsspieren. Gemiddeld overlijden mensen binnen drie tot vijf jaar na de eerste symptomen. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS. Stichting ALS Nederland zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze ziekte en financiert projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor ALS-patiënten verbeteren.

BOVAG is de brancheorganisatie van ruim 8.000 ondernemers in de mobiliteitssector. Bedrijven die zich bezighouden met personenauto’s, bedrijfsauto’s en trucks, klassiekers, tweewielers, campers en caravans, aanhangwagens, motorrevisie, autoverhuur en autodelen, wassen en poetsen, energiesystemen, verkeersopleidingen, schadeherstel, autogroothandel, tanken en laden. Samen zijn ze goed voor een omzet van circa 90 miljard euro en bieden ze werk aan ruim 85.000 mensen. 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen