Digital Chefs lanceert 'WatsonNext: jouw Carrière Coach' voor AS Watson

02 JUL 2024 08:59 | Digital Chefs

Digital Chefs heeft met trots de lancering van 'WatsonNext: jouw Carrière Coach' aangekondigd, een innovatieve virtuele carrièrecoach genaamd Aswin. Dit baanbrekende platform, ontwikkeld in opdracht van AS Watson Health & Beauty Benelux, is ontworpen om haar medewerkers te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele groei binnen het bedrijf. Het platform zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor de medewerkers van Kruidvat en Trekpleister.

Wat is een virtuele carrière coach?

'WatsonNext' biedt medewerkers van AS Watson een gebruiksvriendelijke interface waarmee ze gemakkelijk kunnen navigeren door het uitgebreide leeraanbod. Door middel van scrollen en swipen kunnen medewerkers inzicht krijgen in diverse opleidings- en carrièrekansen. Wat echt vernieuwend is aan WatsonNext is de interactieve ervaring: medewerkers gaan aan de slag met de virtuele coach Aswin, die hen persoonlijk advies geeft. Dit zorgt ervoor dat medewerkers de meest ideale trainingen, opleidingen of doorgroeimogelijkheden gepresenteerd krijgen.

Medewerkers empoweren

WatsonNext biedt medewerkers van AS Watson een persoonlijke en toegankelijke manier om hun carrière en opleidingsmogelijkheden te verkennen. Danielle van Eeden, Adviseur Learning & Development bij AS Watson, verklaart: "Met WatsonNext willen we onze medewerkers empoweren door hen tools te bieden om hun talenten en ambities volledig te benutten. Aswin helpt hen om op een intuïtieve manier inzicht te krijgen in hun ontwikkelmogelijkheden, wat bijdraagt aan zowel hun persoonlijke groei als de groei van ons bedrijf."

De kracht van WatsonNext ligt in de combinatie van gebruiksvriendelijkheid en gepersonaliseerd advies. Medewerkers kunnen eenvoudig door het leeraanbod navigeren, wat het proces van leren en ontwikkelen aantrekkelijk én toegankelijk maakt. Remco van den Hout, Managing Director van Digital Chefs, voegt toe: "We zijn verheugd om samen te werken met AS Watson en hen te ondersteunen bij het versterken van hun interne talentontwikkeling. WatsonNext is meer dan alleen een tool; het is een virtuele coach die medewerkers begeleidt en inspireert om hun carrière actief vorm te geven. Of je nu de ambitie hebt om door te groeien binnen de organisatie of je verder te ontwikkelen in je huidige functie. WatsonNext gaat uiteindelijk zowel de verticale, horizontale als diagonale loopbaan van medewerkers ondersteunen.

Loopbaanontwikkeling in modern jasje

Met de lancering van WatsonNext zetten AS Watson en Digital Chefs een belangrijke stap in de richting van moderne, digitale loopbaanontwikkeling. Door continu te investeren in de groei en ontwikkeling van haar medewerkers, streeft AS Watson ernaar een inspirerende en ondersteunende werkomgeving te creëren. Door dit vernieuwende format te bieden aan haar overwegend jonge medewerkers verlaagt dit de drempel om in de eigen ontwikkeling te investeren.

 

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutte van Digital Chefs (jeroen.rutte@digitalchefs.nl / 06-24862724) of de afdeling PR van AS Watson (pers@nl.aswatson.con / 0318-579597). Digital Chefs richt zich als digitaal bureau op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor bedrijfs- en personeelsontwikkeling. Met een team van ervaren professionals biedt Digital Chefs maatwerkoplossingen die organisaties helpen om hun doelen te bereiken door middel van technologie en creatief denken. Voor meer informatie, bezoek digitalchefs.nl. AS Watson Health & Beauty Benelux is onderdeel van de AS Watson Group. ’s Werelds grootste internationale health en beauty retailer met ruim 16.500 winkels, 12 retailmerken in 28 markten en meer dan 130.000 medewerkers wereldwijd. Elk jaar bedienen zij meer dan 5,5 miljard klanten via hun O+O (offline plus online) netwerk en bieden hiermee een unieke winkelervaring. AS Watson is marktleider in health & beauty met in de Benelux de volgende winkelformules: Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper, ICI PARIS XL en Pour Vous. Beeldmateriaal (print en web): Te downloaden van: https://www.dropbox.com/scl/fi/7d37y4bjftg2nulsjifku/as-watson_carriere-coach.zip?rlkey=5wptvntb065kpgn0ykyssu8jz&st=bew578sc&dl=0

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen