Venture Vault: Limburgse Dragon’s Den voor startups

14 OKT 2024 16:41 | Brightlands Smart Service Campus

Op donderdag 17 oktober is het tijd voor Venture Vault, een nieuw initiatief van de Brightlands Startup League, een pitchcompetitie in de vorm van een dragons’ den. Tien veelbelovende startups krijgen de kans om hun briljante idee te presenteren aan een panel van ervaren ondernemers en investeerders. Hier komen innovatie en ondernemerschap samen; startups krijgen (kritische) feedback en een kans om investeringen te bemachtigen.

Pitchen

Elke startup krijgt vijf minuten om te pitchen voor de jury, bestaande uit de ondernemers en investeerders John Janssen (Heli Air), Harm Loopstra (Nash), Pim Hollestelle (Lumo Labs), Ralf Hendriks (LIOF) en Joop Janssen (LIOF en Roda JC). Naast de feedback op de ideeën wordt voor het eerst de Startup Innovation Award uitgereikt door Walter Pijls, CEO van de Brightlands Smart Services Campus. De beste pitch wint een jaar lang begeleiding vanuit de campus in Heerlen.

Campus Open Dag

Tijdens Venture Vault wordt ook de AI-hub Brightlands en de Campus Open Dag georganiseerd. Bezoekers kunnen ervaren hoe AI en data in de praktijk worden toegepast door middel van demonstraties en gesprekken met experts. Dit biedt inzicht in de toepassingen en ontwikkelingen van deze technologieën.

Over de Brightlands Startup League

Brightlands Startup League is een gezamenlijk initiatief van Brightlands, Maastricht University, LIOF en Provincie Limburg waarbij startups alle ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om innovatie op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en digitalisering optimaal te laten groeien en bloeien. Het gemeenschappelijke doel is het aanjagen van innovatie, zodat meer ideeën de markt bereiken en uitgroeien tot succesvolle Limburgse bedrijven. Deelnemende startups kunnen gebruikmaken van brede expertise, gespecialiseerde kennis, het uitgebreide netwerk en de professionele faciliteiten van alle partners.

Innovatie aanjagen

Brightlands Startup League is bedoeld voor innovaties uit binnen- en buitenland die een link hebben met de Brightlands thema’s gezondheid, duurzaamheid en digitalisering. Daarbij maakt het niet uit in welke fase het idee verkeert. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij de marktanalyse, het aanvragen van een patent en het maken van een businessplan. Wie al alle ondernemers skills beheert, kan via de Brightlands Startup League een netwerk opbouwen.

Venture Vault

Donderdag 17 oktober 2024 van 14:00 tot 16:00 uur 

Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2, 6411CR Heerlen

Meer binnen de rubriek Economie en geld