Het doel van team Pigeons? De eredivisie!

06 NOV 2017 17:20 | Fonds Gehandicaptensport

Het doel van team Pigeons? De eredivisie!

Basketbalvereniging de Pigeons bestaat volgend jaar 40 jaar! In 2015 is Taco gevraagd om voorzitter te worden. De sfeer binnen de vereniging was niet meer optimaal en het aantal leden nam af, dat terwijl de vereniging sterren heeft grootgebracht. Tijd om het over een andere boeg te gooien. Taco heeft de vereniging nieuw leven in geblazen, met daarbij gelijk de invoering van rolstoelbasketbal! Want sport verbind en daar wordt niet gekeken naar gender, afkomst, een beperking of dat je grote voeten hebt! Iedereen is gelijkwaardig en iedereen moet de mogelijkheid hebben  om te sporten en in het geval van Pigeons, om te basketballen.

Nu telt de vereniging maar liefst 150 leden en groeien ze nog steeds, waarvan vijftien Pigeons on wheels! Dit team bestaat uit allemaal kanjers met allen hun eigen verhaal. De aanvoerder van het team is Bjorn, een basketballer in hart en nieren, die te kampen kreeg met spierdystrofie en reuma. De Pigeons groeien met de week en hebben een techniek waar je u tegen zegt. De junioren Pigeons on wheels zullen volgend seizoen ook een start maken. En niet alleen dat, de vereniging wilt het nog veel breder trekken in de toekomst op gebied van gehandicaptensport door middel van clinics bij revalidatie centra.

Inmiddels is de vereniging weer een hechte groep en maken ze veel gebruik van vrijwilligers en is niemand vies om de handen uit de mouwen te steken waar nodig. De visie van de vereniging is dan ook om iedereen deel uit te laten maken van Pigeons.

Verdienen de Pigeons on Wheels volgens jou de titel Uniek Sporttalent? Stem dan via www.unieksporten.nl/sporttalent!

Hoe werkt de verkiezing Uniek Sporttalent?

De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een zoektocht naar de breedtesporter met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken of iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. De deelnemers gaan de strijd aan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen van het Nederlandse publiek. Na de halve finale (2 tot en met 12 november) gaan er 2 finalisten per categorie door. Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent ' en de bijbehorende prijzen verdiend. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden.

Podium bieden

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Met de verkiezing Uniek Sporttalent wil Fonds Gehandicaptensport een podium bieden aan de sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht brengen bij het Nederlandse publiek

Prijzenpakket

Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 krijgen de winnaars ook een coaching/training op maat. De feitelijke invulling hiervan is op basis van de behoefte van de winnaars. Tevens ontvangt hij/zij een geldbedrag van €750,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportvereniging of -organisatie waar de sporter actief is, krijgt een bedrag van maar liefst € 5.000,- als stimuleringssubsidie. Te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportorganisatie. 

 

Onderschrift foto: Team Pigeons on Wheels (Duiven), halve finalist verkiezing Uniek Sporttalent 2017 Stem op Team Pigeons via: https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/115/the-pigeons/halve-finale Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport en/of de Verkiezing Uniek Sporttalent kunt u terecht bij Sophie Oostveen. M: 06-53239521, E: sophie@fondsgehandicaptensport.nl Over Fonds Gehandicaptensport Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan. Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl Over de verkiezing Uniek Sporttalent De verkiezing Uniek Sporttalent wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van 1% FairShare® partners ABN AMRO, Nederlandse Loterij en onze mediapartners Ziggo en Sulbime FM. ABN AMRO ondersteunt als Partner van de Toekomst deze verkiezing, omdat ook zij het belangrijk vindt dat sporters met een handicap gestimuleerd worden bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Daarbij gaat het om talent in de meest brede zin van het woord. Kijk voor meer informatie op https://www.unieksporten.nl/sporttalent

Meer binnen deze rubriek