Trengo maakt AI voor klantenservice toegankelijk voor bedrijven van ieder formaat

17 SEP 2024 08:28 | Crisp PR en Communicatie

Chatbot AI HelpMate praat met klanten op ieder kanaal, Journeys automatiseert het klantcontact

Utrecht, 17 september 2024 — Trengo, het Nederlandse SaaS-platform voor klantcontact, introduceert Trengo AI: gebruiksvriendelijke AI die ieder bedrijf eenvoudig kan inzetten in hun klantenservice. Trengo AI is ontwikkeld om de integratie van AI in klantenservice van echt toegevoegde waarde te laten zijn. “Bovendien moet iedere klantenservicemedewerker met Trengo AI om kunnen gaan, ongeacht het niveau van technologische kennis,” zegt Trengo CEO 't Hooft-Bolle.

Het afgelopen jaar is met verschillende klanten, zoals Valk Exclusief groep en HotelSpecials, Trengo AI getest en geoptimaliseerd. Dat heeft geresulteerd in de introductie van AI HelpMate en Journeys. AI Helpmate is een AI-gedreven chatbot die met behulp van geselecteerde informatiebronnen gesprekken voert met klanten en zelf met oplossingen komt op vragen binnen vooropgezette richtlijnen. Journeys automatiseert de klantreis door via verschillende kanalen en logica klanten op te volgen met conversaties en acties.

“We hebben hard gewerkt om onze AI-functionaliteit zo in te richten dat deze toegankelijk is voor alle soorten consumentenbedrijven,” zegt Marili 't Hooft-Bolle, CEO van Trengo. “Zelfs de minder technisch onderlegde teams zullen het eenvoudig vinden om AI in hun dagelijkse leven te gebruiken met Trengo AI. Met AI Helpmate en Journeys kunnen klanten sneller en nauwkeuriger worden bediend, wat leidt tot een toenemende klanttevredenheid. Uiteindelijk draait het bij ons om het blij maken van klanten en met Trengo AI is dat een stuk eenvoudiger geworden.”

Klantenservicemedewerker hoeft niet te coderen

Trengo AI zal de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers van de klantenservice veranderen. In plaats van altijd zelf het gesprek te voeren, wordt met Journeys voor verschillende scenario’s de optimale klantervaring op maat ontwikkeld. Daarvoor hoeft niet te worden gecodeerd: via eenvoudige drag-and-drop modules wordt de route van een gesprek bepaald. Zo kan er bijvoorbeeld ook eerst informatie worden ingewonnen door de juiste vragen te laten stellen. De interactie, die kan worden aangepast aan de tone of voice van het bedrijf en over verschillende kanalen plaats kan vinden, is gepersonaliseerd, dynamisch en op basis van de context van de klant. Via eenvoudige prompts worden de individuele klantreizen uitgestippeld, in meer dan 70 talen.

De AI HelpMate kan losstaand of via Journeys worden ingeschakeld en voert zelfstandig het gesprek met klanten. Maar wanneer de chatbot de klant niet verder kan helpen, wordt het gesprek overgedragen aan een menselijke collega.

Valk Digital, dat de Valk Exclusief groep - waartoe 43 Van der Valk hotels verspreid over Nederland behoren - beheert, is een van de klanten die zich aansloot in het AI HelpMate BETA-programma van Trengo en werd daarmee een van de eerste partners die AI HelpMate testte. “Met AI HelpMate worden meer dan 80 procent van onze klantgesprekken in slechts 2 minuten beantwoord, aanzienlijk sneller dan een menselijke agent. Deze efficiëntie heeft het moreel van ons team een ​​boost gegeven, omdat ze zich nu kunnen richten op complexere gesprekken en bijscholing. Bovendien kunnen we nu 24/7 ondersteuning bieden, eenvoudige vragen direct afhandelen en ervoor zorgen dat ingewikkeldere vragen snel worden beantwoord,” zegt Xin Berendsen, Head of Support van Valk Digital.

—EINDE BERICHT—

Beeldbank Trengo: https://drive.google.com/drive/folders/1OfTFcAGeAJivtkJJi7Ha6AcAUWoIbRep

Voor meer informatie, neem contact op met:

Chris Peters, Crisp PR & Communicatie

chris@crisppr.nl

06 39 411 265

Over Trengo

Trengo is een platform voor Customer Engagement dat meer dan 3.000 mkb-bedrijven wereldwijd helpt klantgesprekken om te zetten in zinvolle relaties. Trengo integreert naadloos alle favoriete communicatiekanalen van klanten in één intuïtieve AI-gestuurde inbox en stelt teams in staat om professionals in klantbetrokkenheid te worden die leads genereren, de omzet verhogen en uitzonderlijke klantervaringen creëren. Geweldige service is nog maar het begin; Trengo helpt ​​teams om op elk kanaal vreugde te creëren.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media