umob breidt mobiliteitsaanbod internationaal uit met BAQME, BIRD, Bolt en Cooltra

07 OKT 2024 09:00 | Crisp PR en Communicatie

MaaS-app nu ook te gebruiken in België, Frankrijk en Spanje

Rotterdam, 7 oktober 2024 – MaaS-platform umob, dat het gebruik van openbaar vervoer, taxi en deelmobiliteit volledig integreert in één app, is nu ook in België, Frankrijk en Spanje te gebruiken dankzij de toevoeging van taxi- en deelvervoeraanbieders BAQME, BIRD, Bolt en Cooltra. De MaaS-app werkt samen met mobiliteitsaanbieders en gemeenten om de mobiliteitstransitie in grote steden te ondersteunen. Onlangs won umob nog aanbestedingen in Den Haag en Utrecht.

Met umob kan via één app verschillende vormen van vervoer worden gepland, geboekt en betaald, zonder de afzonderlijke apps van aanbieders te raadplegen. De vraag naar MaaS-oplossingen groeit internationaal, doordat steden kampen met parkeerdruk en de hoge kosten voor het bezit van een eigen auto. Samen met duurzaamheidsdoelstellingen zorgt dit ervoor dat de steden kijken naar het diverser en toegankelijker maken van het mobiliteitsaanbod. De kennis, schaalbaarheid en het netwerk van umob bieden een uitkomst.

Met de toevoeging van BAQME, BIRD, Bolt en Cooltra, dat recent is samengegaan met Cityscoot en Felyx, zet umob de volgende stap in zijn ambitie om het grootste mobiliteitsplatform van Europa te worden. De uitbreiding volgt op de overname van MaaS Global en daarmee een decennium aan MaaS-techniek, waardoor umob nu over de infrastructuur beschikt om mobiliteitsaanbieders in verschillende landen, inclusief het openbaar vervoer en taxi, snel aan te sluiten.

“Een succesvol mobiliteitsaanbod heeft twee ingrediënten: voldoende opties en gebruiksgemak,” zegt Bibi Jorissen, medeoprichter van umob. “Een trein- of busstation is niet altijd op loopafstand en met mooi weer ga je misschien liever fietsen. En als toerist moet je maar uitzoeken welke app je nodig hebt bij welk vervoersmiddel. Met umob reis je overal zoals jij wilt, via één app.”

Den Haag

De gemeente Den Haag heeft afgelopen maand voor umob gekozen om met de MaaS-app efficiënte, betaalbare en toegankelijke vervoersoplossingen te bieden aan alle inwoners. De samenwerking volgt op de eerdere samenwerking met Utrecht, waar umob als beste MaaS-aanbieder uit de kwalitatieve beoordeling kwam. Daar wordt samengewerkt met de Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Goedopweg en twee andere MaaS-aanbieders. 

500.000 voertuigen

Hoewel de Rotterdamse startup pas sinds dit jaar vrijwel alle vervoersopties in Nederland aanbiedt, is umob snel op weg om de komende maanden naar 500.000 voertuigen in Europa te groeien. Dat komt omdat umob de voertuigen niet zelf beheert. Daardoor is er meer focus op het oplossen van mobiliteitsuitdagingen in steden en gemeenten.

“We zijn de spin in het web tussen overheden, gemeenten en mobiliteitsaanbieders, waarbij we samen kijken hoe we de uitdagingen in de regio kunnen oplossen. Met behulp van data. Wij focussen ons op de gebruiker, zodat de mobiliteitsaanbieders de operatie kunnen optimaliseren," zegt Raymon Pouwels, medeoprichter van umob. 

---EINDE BERICHT—

Beeldbank umob: https://drive.google.com/drive/folders/1jWI6LVqS8475-aEbMQE_M-Qj-DVg-3u1

Voor meer informatie, neem contact op met:

Chris Peters, Crisp PR & Communicatie

chris@crisppr.nl

06 39 411 265

Over umob

umob is een MaaS-platform dat alle mobiliteitsaanbieders door middel van volledige integraties combineert in één app en de reiziger centraal stelt. Wij gaan files, congestie, uitstoot en een overvloed aan geparkeerde auto’s tegen door een ongecompliceerd alternatief te bieden voor het bezit van een voertuig. Doordat wij alle vervoerders integreren, heb je altijd op loopafstand een vervoersmiddel tot je beschikking.

umob is sinds augustus 2023 actief in Nederland, met het hoofdkantoor in Rotterdam, en biedt via één account toegang tot het ov, taxi en deelvervoer, waaronder deelscooters, (elektrische) fietsen en auto’s. umob heeft de ambitie om tot Europees MaaS-platform uit te groeien en de schakel te vormen tussen overheden en aanbieders om zo de uitdagingen van mobiliteit in steden te overwinnen.

App Store: https://apps.apple.com/nl/app/umob/id1639871537

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.umob.umob

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek