Singer Laren maakt zich op voor de opening van de nieuwe Nardinczalen

01 MRT 2022 12:16 | Singer Laren

Singer Laren maakt zich op voor de opening van de nieuwe Nardinczalen

In de nieuwe Nardinczalen van Singer Laren wordt volop gewerkt aan de voorbereidingen van de tentoonstelling Sluiters en de modernen. Collectie Nardinc. Maar dat is niet alles. Ook op het voorplein zijn de voorbereidingen voor de officiële opening van de Nardinczalen op dinsdag 8 maart door Prinses Beatrix in volle gang. Vanaf vandaag worden bezoekers en voorbijgangers op het plein verwelkomd door een imposant bronzen beeld van kunstenaar Leiko Ikemura.

Een samenwerking met ARTZUID

De kernramp in Fukushima is voor Leiko Ikemura (1951) aanleiding geweest om het beeld Usagi Kannon (2012/20) te maken, omdat het zeer ingrijpend was voor mens en dier. Het beeld toont een hybride moederfiguur, half mens, half dier. Over haar wangen rollen tranen. Ze durft zich kwetsbaar op te stellen, emoties te tonen. Tegelijkertijd is zij sterk en biedt bescherming bij tegenslagen in het leven; iemand die er altijd is hoe groot een ramp ook is. Bezoekers kunnen schuilen onder moeders rok en zich weer even kind voelen.

 “Met dit indrukwekkende beeld luiden we een nieuwe samenwerking in met ARTZUID, dé Sculptuur Biënnale van Nederland. Samen met ARTZUID maken we de programmering voor de beelden op het plein voor Singer Laren, waarbij elk beeld ongeveer 1,5 jaar te zien zal zijn,” aldus Evert van Os, algemeen directeur van Singer Laren.

Vier banken van Kiki van Eijk en Joost van Bleijswijk

Om het beeld van Leiko Ikemura in alle rust te bekijken of om gewoon even na te genieten van een bezoek aan Singer Laren, worden binnenkort  vier banken van de toonaangevende ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleijswijk op het voorplein geplaatst. Singer Laren en bouwbedrijf Heilijgers gaven dit ontwerpduo opdracht voor de banken. De banken zijn gemaakt met een 3D betonprinter en vormen een sierlijk lijnenspel, gelijk een schets, waarbij sommige lijnen dikker getekend zijn en duidelijker naar voren komen. “Laren heeft van oudsher altijd een levendige artist community gehad waarin experiment, de schets, het ruime denken essentieel is. De schoonheid van dit schetsmatige willen wij verenigen in de banken voor Singer Laren,” aldus Kiki van Eijk en Joost van Bleijswijk.

 

De perspreview van de nieuwe Nardinczalen en de tentoonstelling 'Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc' vindt plaats op maandag 7 maart vanaf 10.00 uur. Wil je hierbij aanwezig zijn of persfoto’s ontvangen, neem dan contact op met Esther Driessen via publiciteit@singerlaren.nl of 035-5393950 / 06 53580796 of Ingrid Looijmans via ingridlooijmans@singerlaren.nl of 06 54680742. FOTO Leiko Ikemura, Usagi Kannon, 2012/20, Brons (Foto Suzanne Ophof)

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur