ADS Groep Water en Technical Valley starten een omscholingstraject voor zij-instromers

31 AUG 2022 09:00 | Technical Valley

Op 1 december 2022 starten ADS Groep Water en Technical Valley een betaald omscholingstraject van twee jaar om kandidaten zonder technische opleiding of ervaring om te scholen tot Werkvoorbereider. Een traject waarmee twee actuele uitdagingen worden aangepakt: de tekorten binnen de techniek én de problemen op het gebied van de watervoorziening in Nederland.  

Het nieuwe traject van ADS Groep Water is ontwikkeld in samenwerking met Technical Valley. Beide partijen werkten al eerder samen aan een succesvol omscholingstraject. Dit traject is volledig op maat gemaakt en draait om het omscholen naar de functie Werkvoorbereider voor de sector Water. Het waterbeheer van Nederland moet verduurzaamd worden en daar vloeien veel nieuwe projecten uit voort. Deze projecten moeten zorgvuldig worden voorbereid en uitgevoerd. De Werkvoorbereider is steeds meer de centrale spil in dit proces: een rol die voor ADS Groep binnen de projecten steeds belangrijker is.

Investeren in oplossing voor personeelstekort in techniek  

Ondanks het feit dat de technische sector met forse tekorten kampt, moeten er de komende jaren nog veel meer vakkundige mensen bijkomen. Daarom kiest ADS Groep Water bewust voor een andere aanpak en focust zich op het omscholen van zij-instromers. Door de kans te geven aan zij-instromers wil ADS Groep Water mede voorkomen dat het probleem van een tekort aan technische mensen wordt verschoven naar andere organisaties. Met het oog op de toekomst is het belangrijk nieuwe technische capaciteit toe te voegen aan de regio. ADS Groep zoekt mensen die altijd al in de techniek hebben willen werken, maar geen technische ervaring of opleiding hebben. Zij krijgen nu de kans zich te laten omscholen voor een baan in de techniek. Voor de deelnemers is dit een kosteloos traject, waarbij zij direct zekerheid en een salaris hebben.  

Oplossen van grote uitdaging in watervoorziening 

Naast de kans voor een nieuwe carrièrestap biedt het traject ook een kans om een bijdrage te leveren aan het toekomstbestendig maken van het waterbeheer in Nederland. Door de langere en drogere zomers zijn er de komende jaren duurzame oplossingen nodig voor bijvoorbeeld ons drink- en oppervlaktewater. Om dit te realiseren worden er in de komende jaren veel nieuwe projecten gestart door ADS Groep Water. Zo krijgen de nieuwe werkvoorbereiders direct de kans om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Nederland.

Aanmelden voor dit traject

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden en meer informatie vinden op www.technicalvalley.com/word-werkvoorbereider. 

----------------------------------

OVER ADS GROEP WATER

Complete projecten in de drinkwater- en afvalwaterbranche; dat is de kracht van ADS Groep Water. ADS Groep Water is met name gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en monteren van (modulaire) drinkwater- en afvalwaterzuiveringen. Er wordt vooral gewerkt met en voor waterschappen, drinkwaterbedrijven en industriële verwerkers van afvalwater. Met eigen specialisten op het gebied van engineering, civiele techniek, procestechnologie, werktuigbouwkunde, elektrotechniek én procesautomatisering staat ADS Groep Water als full service waterbedrijf klaar, waaraan ADS Groep Toelevering Water met haar eigen expertise bijdraagt. ADS Groep Toelevering Water verzorgt de engineering en toelevering van producten van RVS, staal en aluminium, systeemintegratie, module- en skidbouw en al het andere wat mogelijk is binnen de ruime eigen productiefaciliteit van 1,65 HA.

OVER TECHNICAL VALLEY 

Technical Valley is de partner voor talenten, professionals en bedrijven met groeiambities in de energietransitie. Wij brengen een duurzame toekomst sneller dichterbij. Dit doen wij door een unieke combinatie van opleiden, het inzetten van technisch specialisten en consultancy & implementatie. Met vestigingen in Ermelo en Amsterdam, een eigen opleidingscentrum en ons ontwikkelplatform E-volve geven wij elke dag energie aan een toekomstbestendig Nederland.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Technical Valley

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt