True Global Ventures hernoemt 'Follow On Fund' naar 'Opportunity Fund' voor AI en Web3

03 MEI 2023 15:05 | True Global Ventures

True Global Ventures (TGV) kondigt de versterking aan van de inzet voor Generative AI die verder gaat dan alleen Web3 met ons nieuwste fonds onder de nieuwe naam, het "TGV 4 Plus Opportunity Fund". Deze rebranding is bedoeld om onszelf beter te positioneren om tijdens de huidige marktomstandigheden gebruik te maken van de beste investeringsmogelijkheden voor Generative AI en Web3 in de groeifase.

Generatieve AI gaat dieper dan alleen op tekst gebaseerde chats, met meer fundamentele use cases voor productiviteitswinsten, extra inkomstenstromen en zelfs het creëren van oneerlijke concurrentievoordelen voor veel organisaties als ze weten hoe ze deze op de juiste manier moeten benutten.

Sectortransformerende technologieën zoals generatieve AI worden nu gebruikt in veel meer traditionele sectoren zoals vastgoedbeheer, advocatenkantoren, adviesbureaus, klantenservice, bouw, enz.

Op basis van het onderzoek van TGV hebben veel organisaties en investeerders helaas geen prioriteit gegeven aan het benutten van deze ontwrichtende oplossingen, en daarom geloven we dat er nog steeds een kans is voor grote waardecreatie in deze generatieve AI-bedrijven.

Het nieuwste fonds stond voorheen bekend als het "TGV 4 Plus Follow On Fund", dat in juni 2022 voor het eerst werd afgesloten met $ 146 miljoen. De General Partners hebben meer dan 40% van de huidige totale fondsomvang toegezegd.

Naast investeringen in Web3-leiders met een stappenplan om Generative AI in te zetten, zal het TGV 4 Plus Opportunity Fund nu ook investeren in groeibedrijven die gespecialiseerd zijn in Generative AI.

TGV investeert sinds 2011 in beginnende AI-bedrijven, waardoor het een integraal onderdeel is van onze investeringsthese. Hoewel we pas in 2016 zijn begonnen met investeren in Web3, zijn veel van de AI-bedrijven waarin we eerder hebben geïnvesteerd of die we hebben gevolgd, nu volwassen aan het worden en de fase van groei ingegaan.

Verschillende van onze portfoliobedrijven hebben al generatieve AI-oplossingen in hun bedrijf geïmplementeerd, met name in de sectoren gaming en open Web3 Metaverses. Deze oplossingen kunnen snel nieuwe landschappen, virtuele items, avatars, niet-speelbare personages, muziek en meer genereren.

True Global Ventures heeft ook onze eigen Generative AI-strategie geïmplementeerd om tools te gebruiken om het fonds en onze portefeuillebedrijven te helpen efficiënter te zijn op het gebied van verkoop, compliance, juridische zaken, marketing, communicatie, enz. De inhoud en onderwerpen voor onze wereldwijde online conferenties maken ook gebruik van Generative AI, waar we meestal 400-500 deelnemers hebben die meewegen met hun uiteenlopende opvattingen. Nu daagt Generative AI deze sprekers uit om nog betere content te creëren om te delen.

Het TGV 4 Plus Opportunity Fund heeft tot nu toe geïnvesteerd in twee wereldwijde marktleiders:

  • Ledger, de wereldleider op het gebied van zelfbewaring van digitale activa, die meer dan 20 procent van 's werelds digitale activa en 30 procent van' s werelds NFT's beveiligt zonder hacks ooit. Er zijn ook gegevens waaruit blijkt dat Ledger een anticyclisch bedrijf is. Tijdens Terra/LUNA-, FTX- en SVB-incidenten steeg de verkoop van hardware-inkomsten, wat een hoge correlatie met de prijsstijging van de Gold ETF-index laat zien.
  • Animoca Brands, wereldleider in Web3, dat voorstander is van echt eigendom van digitale activa in de entertainment- en open metaverse-segmenten, heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder een plaats op de Financial Times (FT) -ranglijst van snelgroeiende bedrijven in Azië-Pacific 2023 en Fortune's Crypto 40-lijst.

“We zijn blij dat we het fonds een nieuwe naam kunnen geven, omdat we nieuwe en goede kansen zien. In tegenstelling tot de populaire afwachtende houding, met een gecureerde pijplijn van investeringen, selecteren we marktleiders met aantrekkelijke waarderingen en het potentieel om goede rendementen te genereren. Via ons wereldwijde netwerk van partners helpen we hen om echte winnaars te worden in een snelgroeiende markt”, zegt Konrad Wawruch, Managing Partner van het TGV 4 Plus Opportunity Fund.

Fredrik Adolfsson, beherend vennoot van het TGV 4 Plus Opportunity Fund, voegt hieraan toe: “Wij zijn van mening dat de markt voor groeiaandelen aanzienlijke kansen biedt voor investeerders, zoals family offices, om blootstelling te verwerven aan transformerende technologieën. Technologieën zoals Generative AI en Blockchain zouden hun bestaande portfoliobedrijven veel efficiënter en effectiever kunnen maken, waardoor ze een voorsprong en een concurrentievoordeel krijgen.”

###

Over True Global Ventures

TGV4 Plus Opportunity Fund ("Opportunity Fund") voltooide zijn eerste closing in juni 2022 voor US $ 146 miljoen. De Opportunity Fund General Partners (GP's) die het fonds en het investeringscomité leiden, investeren meer dan 62 miljoen dollar van hun geld in het fonds. Dit vertegenwoordigt een totale GP-toezegging van meer dan 40% van de totale fondsomvang, een van de hoogste in de risicokapitaalsector.

Het Opportunity Fund richt zich op het beleggen van zijn kapitaal in geselecteerde TGV 4 Plus-basisfondsmaatschappijen. Enkele van de bestaande portfoliobedrijven zijn Ledger, The Sandbox, Animoca Brands, Chromaway, GCEX, etc.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie, waaronder generatieve AI, en web3-technologieën zoals Blockchain, zijn integrale componenten geworden voor onze portfoliobedrijven. Deze geavanceerde technologieën worden gebruikt als concurrentievoordeel om transformatieve veranderingen te stimuleren en bewezen producten te leveren.

TGV heeft zijn focus in 20 steden wereldwijd, voornamelijk in Singapore, Hong Kong, Dubai, Stockholm, Parijs, Londen, San Francisco, New York, enz. Bezoek ons op https://www.tgv4plus.com/ en volg ons op LinkedIn en Twitter.

Meer binnen de rubriek Economie en geld