Vijftal ondernemers hebben bourgondische droom in het Gooi

07 SEP 2021 10:15 | Wijngaard Zonnestraal holding bv

Vijftal ondernemers slaat handen ineen op Wijngaard Zonnestraal

De Loosdrechtse wijngaard Zonnestraal is in handen gekomen van vijf ondernemers met een bourgondische droom. Uitzonderlijke wijnen en culinaire belevingen moeten een bezoek aan de druivenranken onvergetelijk maken. Op een open weekend op 11 en 12 september zijn streekgenoten welkom voor een voorproefje.

“Deze wijngaard heeft alles om goede Nederlandse wijn voort te brengen”, zegt Bas Bergmans, één van de vijf ondernemers. “We streven naar een plekje op de wijnkaarten van culinaire restaurants in de regio. Daarnaast schenken we de wijn ook hier, want we willen van Zonnestraal een culinair paradijs maken. Dit moet een plek worden waar mensen samenkomen om sfeer en smaak te proeven.”

Voortzetting van een levenswerk

De vijf ondernemers gaan door waar Alfred Visser, de grondlegger van Zonnestraal, dat niet meer kon. Hij overleed in februari van dit jaar. “Alfred was al een tijdje ziek en kon zijn levenswerk niet voortzetten. Toen we met hem in contact kwamen was het plan om de komende jaren samen op te trekken. De oogst van 2020 hebben we nog samen geplukt, meer was hem niet gegund.”

Bergmans en zijn compagnons stonden voor een avontuur. Daarbij konden zij gelukkig rekenen op een grote groep vrijwilligers, die ook Alfred Visser al bijstond. “Deze mensen zijn echte liefhebbers. Ze zijn nog wekelijks aanwezig op de wijngaard en werken vol passie en geduld aan het verzorgen van de druivenranken."

Bier van druiven

Piet Tirion en Pieter van Doorn zijn twee compagnons van Bergmans. Zij zijn de geestelijk vaders van brouwhuis De Goede & De Stoute, bij liefhebbers bekend van Vuurzee, een bier gebrouwen met champagnegist en Pinot-Noir druiven. “Voor Vuurzee gebruiken we nu druiven uit Hongarije, maar het leek ons fantastisch om die zelf te kweken, hier op Nederlandse bodem. En wie weet wat moois we hier nog meer kunnen gaan maken.”, aldus van Doorn

Open weekend

Wie meer wil weten over de plannen van het vijftal is op 11 en 12 september van harte welkom op Wijngaard Zonnestraal, om eten, wijn, Vuurzee en sfeer te komen proeven. Men kan aanschuiven aan een nieuwe stamtafel van vier meter lang, gemaakt van Amsterdamse iepen die omwaaiden tijdens een zomerstorm. De vijf zullen met smaak vertellen over hun plannen voor uitzonderlijke wijnen en bieren, heerlijk eten en bijzondere ontmoetingen.

Aanmelden voor een bezoek op 11 of 12 september kan via info@wijngaard-zonnestraal.nl.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Wijngaard Zonnestraal holding bv

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Alcoholhoudende dranken