Beleef het mee: In Roeptoetgat is carnaval altijd een fijnfisjenie!

25 JAN 2024 11:11 | Omroep Brabant

Carnaval en Omroep Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit jaar pakt Omroep Brabant weer flink uit om het feest der feesten uitbundig te vieren. Met carnaval doen we ons allemaal even anders voor. Mensen veranderen van outfit, plaatsen veranderen van naam. Omroep Brabant gaat mee in het verkleedgedruis en past zich aan. Omroep Brabant verkleedt zich als plek die je kunt bezoeken. Een plek die er toe doet tijdens Carnaval. Ook in 2024 bezoek je met carnaval.... Roeptoetgat!

Roeptoetgat

Omroep Brabant heet tijdens carnaval Roeptoetgat. In Roeptoetgat beleef je 24 uur per dag carnaval op alle kanalen zowel online als op radio en tv. Vanaf de aftrap vrijdagmiddag 9 februari om 15.00 uur met 3 Uurkes Vurraf tot en met dinsdagavond 13 februari als de laatste carnavalsvierder het licht uitdoet in het Fijnfisjenie Café! De verslaggevers én de Roeptoetmobiel kom je in heel Brabant tegen bij de leukste feesten, de kleurrijkste optochten en tussen de meest fervente carnavalsvierders.

3 Uurkes Vurraf

De aftrap van het Brabantse carnaval is vrijdag 9 februari traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek. Met o.a. Jan Biggel, Huub Hangop, Vieze Jack, Veul Gère met Henny Huisman, Lawineboys, René Schuurmans, Alpenzusjes, Lamme Frans, Snollebollekes en natuurlijk de winnaar van Kies je Kraker van dit jaar.

De live-uitzending van 3 Uurkes Vurraf begint om 15.00 uur en komt vanuit de tent op het Stadhuisplein in Lampegat (Eindhoven) zie je live op internet, tv, radio, Facebook en via de gratis streamingsdienst Brabant+.

Het wordt geen koude start voor de bezoekers van 3 Uurkes Vurraf op vrijdag 9 februari. Vanaf 13.00 uur worden ze met ‘2 Uurkes Vurgloeie’ alvast opgewarmd. Dit programma is op radio en tv te zien en te horen. Johnny Purple en Maarten Kortlever trekken weer alles uit de kast om iedereen in de juiste carnavalsstemming te brengen. Ook nemen ze een kijkje achter de schermen bij 3 Uurkes Vurraf en spreken ze tal van carnavalsartiesten. Uiteraard draaien we de grootste krakers van dit jaar, maar ook een aantal carnavalsklassiekers.

Carnavalsoptochten

Natuurlijk is er in Roeptoetgat ook weer veel aandacht voor de mooiste carnavalsoptochten:

  • Zaterdag 9 februari vanaf 13.30 uur LIVE: optocht Lampegat (Eindhoven)
  • Zaterdag 9 februari vanaf 19.30 uur LIVE: de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten)
  • Zondag 10 februari vanaf 11.30 uur: optocht Tullepetaonestad (Roosendaal)
  • Zondag 10 februari vanaf 13.30 uur LIVE: optocht Kruikenstad (Tilburg)
  • Maandag 11 februari vanaf 14.00 uur: optocht Boemeldonck (Prinsenbeek)
  • Dinsdag 12 februari vanaf 14.15 uur: optocht Kielegat (Breda)

     

Roeptoetgat werkt hierbij samen met met lokale/streekomroepen ZuidWest TV, ETV en Baronie TV voor de optochten van Roosendaal, Prinsenbeek en Breda.

Alle optochten zijn niet alleen op tv te zien, maar ook te volgen en terug te kijken op omroepbrabant.nl/roeptoetgat, Facebook en de gratis streamingsdienst Brabant+.

Fijnfisjenie Café

Het Fijnfisjenie Café is met carnaval iedere dag geopend ná de optocht. Zaterdag vanaf 15.00 uur, de andere dagen vanaf 16.00 uur tot 17.30 uur en vervolgens van 17.45 tot 20.00 uur. Het illustere duo Jordy Graat en Christel de Laat is dan vanuit Roeptoetgat live te volgen via online, tv en Brabant+.

Jordy en Christel zijn de gezelligste uitbaters van de gezelligste dorpskroeg van Roeptoetgat waar vier dagen feest wordt gevierd. Dat gebeurt samen met bezoekers, artiesten en verslaggevers en onder meer met het Brabants Buske dat de hele provincie doorkruist. Natuurlijk is er de hilarische tickertape (voorbijschuivende tekst op het scherm) waar je al jouw boodschappen, foto's en video's op kwijt kunt.

Foto: Jordy Graat en Christel de Laat in het Fijnfisjenie Café

Dweilradio

Ook op de radio is het 24 uur per dag carnaval. De radio verslaggevers rijden de provincie rond in een auto met een grote Roeptoeter op het dak en zo brengen we de sfeer vanuit de provincie. En uiteraard hoor je de beste carnavalskrakers.

Na een paar jaar radiostilte komt het radioprogramma ‘Brabantse Nachten Zijn Lang’ weer terug met carnaval. Elke carnavalsavond is er live radio tussen 22.00 en 01.00 uur. Net uit de kroeg? Kun je niet slapen? Op zoek naar gezelligheid? Zet de radio aan en doe mee.

Carnavalshart

Dit jaar is carnaval weer op volle sterkte terug. In vier afleveringen van Carnavalshart worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland. Carnavalshart wordt dagelijks uitgezonden door Roeptoetgat.

Kruikenstad in Koor

Roeptoetgat zendt Kruikenstad in Koor ook dit jaar weer live uit. Het meezingevenement vindt plaats op de Heuvel in Tilburg. Maandagavond vanaf 20.11 uur kun je thuis meezingen met de grootste hits en klassiekers. Niet tekst vast? Geen probleem alles wordt ondertiteld.

#Fijnfisjenie

Deel je foto met #fijnfisjenie en maak kans om hem terug te zien op tv of social media van Roeptoetgat.

Meer informatie over carnaval

Een fijnfisjenie! beleef je in Roeptoetgat. Alles hierover vind je op de speciale website omroepbrabant.nl/roeptoetgat

Omroep Brabant/Roeptoetgat is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507. Ook zijn de uitzendingen te bekijken op de gratis streamingsdienst Brabant+ en op Facebook. Omroep Brabant beluister je via de ether: West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6, of via omroepbrabant.nl/radio.

Meer binnen de rubriek Entertainment