Van Toorenburg in gesprek met ondernemers over veiligheid buitengebied

14 SEP 2017 13:11 | Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg brengt op maandag 18 september aanstaande een werkbezoek aan een buitengebied en recreatiepark in de Brabantse gemeente Oisterwijk. Samen met Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), spreekt zij hier met ondernemers en lokale vertegenwoordigers van de gemeente en politie over de veiligheidsproblemen en de aanpak hiervan.  

In agrarische buitengebieden en recreatieparken krijgen ondernemers steeds vaker te maken met diefstal, maar ook met ondermijnende criminaliteit, zoals hennepkwekerijen in een verhuurde stal of een xtc-lab in een vakantiehuisje. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Gelderland is het een groot probleem. CDA-kamerlid Van Toorenburg maakt zich zorgen over de veiligheid van de ondernemers in deze gebieden en pleit voor een gezamenlijke aanpak door publieke en private partijen.

Daarom bezoekt Van Toorenburg het Brabantse buitengebied Moergestel/Oisterwijk waar een pilot loopt van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze methodiek, die is ontwikkeld door het CCV, wordt al jaren met succes toegepast voor winkelbieden en bedrijventerreinen.  Hierbij werken lokale partijen, waaronder ondernemers, gemeente, politie en brandweer, structureel samen aan maatregelen om de veiligheid in het gebied te verbeteren. Moergestel/ Oisterwijk is het eerste buitengebied in de provincie Brabant waar het KVO nu ook wordt ingezet.

PROGRAMMA

10.00 uur: In gesprek met ondernemers, gemeente, politie en brandweer (leden van de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied) bij de Reuselhoeve, Heizenschedijk 1, 5066 PL Moergestel

11.00 uur: Rondrit door het buitengebied

11.30 uur: In gesprek met ondernemers en rondgang over het terrein van Vakantiepark De Reebok, Duinenweg 4, 5062 TP Oisterwijk

12.30 uur: In gesprek met ondernemer over Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden in centrum Moergestel

13.00 uur: Einde programma

Meer binnen deze rubriek