MyWheels stelt Laurens van de Vijver aan als nieuwe CEO

10 SEP 2024 09:00 | Crisp PR en Communicatie

Amsterdam, 10 september 2024 — Deelauto-aanbieder MyWheels heeft Laurens van de Vijver aangesteld als nieuwe CEO. MyWheels staat met de aanstelling van Van de Vijver aan het begin van een nieuw hoofdstuk, waarin het met moederbedrijf The Sharing Group zich gaat focussen op autodelen als onderdeel van de Europese energietransitie met een ‘rijdende buurtbatterij’.

Van de Vijver maakte internationaal carrière bij onder andere Heineken, Mars, verpakkingsmaterialenproducent Tetra Pak en kledingmerk GANT, voordat hij als CEO van kappersgigant Wave International aantrad. Daar maakte hij de kappersketens Cosmo en Team Kappers weer winstgevend, voordat het bedrijf werd ingelijfd door de wereldwijde marktleider Provalliance. Bij MyWheels staat Van de Vijver voor een nieuwe uitdaging, in een voor hem nieuwe sector.

“MyWheels is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid en telt inmiddels ruim 250.000 leden, die wekelijks met bijna 3.000 deelauto’s ruim een miljoen kilometer per week rijden. De uitdaging is om deze groei verder door te vertalen in het platform en de organisatie, waarbij we meer werelden gaan verbinden. Zo willen we de rol van mobiliteit onderdeel maken van de energietransitie,” zegt Van de Vijver.

Rijdende buurtbatterij

MyWheels biedt het meest diverse aanbod van elektrische deelauto’s in Nederland en werkt samen met gemeenten, vastgoedontwikkelaars en bedrijven om mobiliteitsuitdagingen op te lossen. Dat doet MyWheels samen met het moederbedrijf The Sharing Group, waar ook energiebedrijven EnergyZero en Hegg Energy toe behoren. De bedrijven werken samen met voorloper in bidirectioneel laden We Drive Solar aan de ‘rijdende buurtbatterij’: elektrische deelauto’s die niet alleen kunnen laden, maar ook stroom kunnen terugleveren uit de batterij van de auto aan het lokale netwerk. Op deze manier leveren de deelauto’s een bijdrage aan het verlichten van het netcongestieprobleem.

Oprichter en CEO The Sharing Group Henri de Jong, die het stokje als interim CEO doorgeeft, zegt: “We zijn blij met het aantreden van Laurens als nieuwe CEO. Hij brengt naast zijn ervaring een geweldige hoeveelheid energie met zich mee, wat MyWheels zal helpen om alle facetten van de volgende fase van groei te stroomlijnen. Met vol vertrouwen wensen we Laurens succes in het voortzetten van onze missie om de mobiliteits- en energietransitie te versnellen.”

—EINDE BERICHT—

Foto’s Laurens van de Vijver op groot formaat:

https://drive.google.com/drive/folders/1Ot3D9g917dz3j67tRH4tcBjEicbhw4lw?usp=sharing

Beeldbank MyWheels:

https://mywheels.nl/pers

Voor meer informatie, neem contact op met:

Chris Peters, Crisp PR & Communicatie

chris@crisppr.nl

06 39 411 265

Over MyWheels

MyWheels is een deelcommunity met ruim 250.000 leden en heeft het meest diverse aanbod van elektrische deelauto’s van Nederland. Samen met onze 800 vrijwillige Sleutelfiguren maken we het iedereen mogelijk om op een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier van auto’s te genieten, zonder er één te bezitten. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en levert het een belangrijke bijdrage aan het milieu. Ook zet MyWheels de volgende stap in de energietransitie met We Drive Solar. Inwoners in Utrecht kunnen als eerst in Nederland grootschalig ervaren welke positieve impact een ‘rijdende buurtbatterij’ kan maken.

Meer informatie: https://mywheels.nl/

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen