Tweede editie Regio Songfestival strijkt neer in Maastricht

04 MRT 2024 12:00 | Omroep Brabant

De gaststad van het Regio Songfestival 2024 is bekend. Op zaterdag 9 november wordt de tweede editie van het regionale omroepenfestival gehouden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De inzending van L1, Emmy Ackermans, behaalde in 2023 met haar liedje ‘T Letste Rundje’ de meeste punten en won de show in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Emmy Ackermans, inzending van L1 won vorig jaar het Regio Songfestival (Rego Meijer Photography)

‘’Tot volgend jaar, in Limburg!’’ Met die woorden sloot presentatrice Stefania de show af in een uitzinnige schouwburg. Net als bij het Eurovisie Songfestival is het de winnende omroep die de eer heeft om de volgende editie te organiseren. De finale zal dit jaar plaatsvinden in het Theater aan het Vrijthof in provinciehoofdstad Maastricht. De stad, die in 2020 nipt de race om het Eurovisie Songfestival te organiseren verloor, verwelkomt nu met trots het Regio Songfestival.

Groot succes

Alle dertien omroepen kijken er reikhalzend naar uit om eind dit jaar weer een wervelende show neer te zetten vol met muzikaal talent. De eerste editie was een groot succes. Sam & Merijn vertegenwoordigden Brabant met hun nummer 'Proost op het leven’ en eindigde als tweede bij de eerste editie van het Regio Songfestival 2023.  Nooit eerder werkten alle regionale publieke omroepen samen aan zo’n grootschalig evenement. De finale werd live op veertien televisiezenders tegelijkertijd uitgezonden.

Cécile Narinx, hoofdredacteur van L1: ''Dat het Regio Songfestival dit jaar in Limburg wordt gehouden is een geweldig grote eer voor onze provincie en onze omroep. We gaan er een fantastische show en een groot feest van maken, samen met de andere regio’s en hun onontdekte muzikale talenten.''

Voorrondes

Ook dit jaar zal iedere omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. De vorm verschilt. De criteria blijven hetzelfde, waarbij de finalisten nummers (grotendeels) in het Nederlands of in een streektaal zingen. Ze mogen nog geen Top 40-notering gehad hebben en het ingezonden nummer mag nog niet eerder uitgebracht zijn. Meer informatie over het Regio Songfestival, het reglement en de editie van 2023 is te vinden op regiosongfestival.nl. 

De voorrondes bij Omroep Brabant zullen in mei gaan plaatsvinden. Op omroepbrabant.nl/regiosongfestival wordt meer informatie geplaatst zodra hier meer over bekend is.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door AVROTROS.

Meer binnen de rubriek Entertainment