Nacht van de Vluchteling van start met opbrengst van ruim 1,5 miljoen euro

15 JUN 2024 18:00 | Stichting Vluchteling

Met een record van 7.000 deelnemers en een voorlopige eindstand van ruim 1,5 miljoen euro, startte zojuist de vijftiende editie van de Nacht van de Vluchteling. In vijf steden door het hele land vertrokken om 18.00 uur de eerste deelnemers aan de wandeltocht van 10, 20 en 40 kilometer. De opbrengst, nu al ruim boven die van vorig jaar ligt, gaat naar noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

De eerste wandelaars lopen in Tilburg, Rotterdam, Haarlem, Amersfoort en Nijmegen een route van 10 of 20 kilometer. Onder hen zijn 200 teams van scholen, organisaties en bedrijven. Rond middernacht beginnen nog duizenden lopers aan een nachtelijke tocht van 40 kilometer.

Zij lopen vanuit dezelfde steden naar een andere stad: Den Bosch, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Onder de deelnemers zijn er ook mensen met een eigen vluchtverhaal en organisaties die zich dagelijks inzetten voor dit thema. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken.

Terwijl in ons land een gure wind is opgestoken voor kwetsbare mensen op de vlucht, zetten 7000 deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling hun beste beentje voor. Meer dan 500 vrijwilligers helpen het evenement in goede banen te leiden. ‘Kijk’, zegt Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, ‘deze kant is er ook, in ons land. De kant van warmte, solidariteit en medeleven met kwetsbare mensen. Nederland is in de geschiedenis tolerant, gastvrij en vrijgevig geweest voor vluchtelingen en dat is anno 2024 niet weg. De records die we verbreken met deze Nacht van de Vluchteling laten dat zien.’

De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling. De opbrengst van de editie van dit jaar gaat naar noodhulp in DR Congo, Tsjaad, Afghanistan en Irak. Het geld gaat  onder andere naar voedselhulp, schoon drinkwater en mobiele medische teams.

 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen