TGV Investeert $2 Miljoen In Het Snelgroeiende Kunstcreatieplatform Printler

04 OKT 2024 11:20 | Printler Group

TGV Investeert $2 Miljoen In Het Snelgroeiende Kunstcreatieplatform Printler: Stimuleren Van Expansie Door Globalisering En AI

TGV 4 Plus Fund (TGV) kondigt een verdere investering van $ 2 miljoen aan in Printler, dat de manier verandert waarop onafhankelijke artiesten hun wereldwijde publiek vinden. De investering is een mix van secondaries en een converteerbare obligatie. 

Printler heeft een zeer sterke groei laten zien van 73% in 2024, dit op een Europese e-commerce markt die minder dan 10% groeit. Toch heeft het platform nog maar net de oppervlakte van de Europese markt bereikt en zijn er nog enorme kansen onbenut. Een lancering buiten Europa ligt in het verschiet, wat een nog grotere markt voor expansie biedt omdat AI kopers op wereldwijde schaal in contact blijft met de juiste artiesten. De omzet voor 2024 wordt geschat op 7 MUSD en +10 MUSD in 2025. Het bedrijf is kasstroom positief sinds medio zomer 2023.

De CEO van Printler, Andreas Holmgren, becommentarieert de transactie:

“TGV voegt extra kracht toe met hun wereldwijde bereik en partnernetwerk, en ik ben blij dat we een manier konden vinden om TGV dieper in het bedrijf te verankeren.“

Printler's gebruik van AI heeft al resultaten laten zien in het matchen van klanten met kunstwerken die passen bij hun persoonlijke smaak. Nu TGV goed aan boord is en van kleine naar grote stakeholders gaat, kan het bedrijf zich nog meer richten op het verfijnen van deze AI-tools om de ervaring voor zowel kopers als kunstenaars te verbeteren, zodat er efficiënter geschaald kan worden en er meer gepersonaliseerd kan worden.


De managing partner van TGV, Fredrik Adolfsson, zegt:

“Het succes van Printler tot nu toe laat de kracht zien van het combineren van AI met een unieke marktplaats. We zijn enthousiast om hen te helpen deze resultaten verder uit te bouwen. Met onze wereldwijde aanwezigheid zijn we ervan overtuigd dat we Printler kunnen ondersteunen om deze visie naar een veel groter publiek te brengen.”

De CEO van Printler, Andreas Holmgren, deelt zijn visie:

“Kunst is persoonlijk. Intelligente technologie is cruciaal om kopers makkelijker te maken de stukken te vinden die echt bij hen passen. Met het wereldwijde netwerk van TGV kunnen we ons richten op het verbeteren van deze mogelijkheden om een nog betere ervaring te bieden voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers terwijl we onze internationale expansie voortzetten.”

Over Printler

Printler is een Zweeds makers platform dat onafhankelijke kunstenaars in contact brengt met kunstliefhebbers. Op dit moment is Printler actief op 14 Europese markten, waar miljoenen klanten bijna 100.000 kunstwerken van meer dan 17.000 kunstenaars op de marktplaats vinden. Door zich te richten op AI-gestuurde matchmaking, wil Printler kunst moeiteloos verkopen en ontdekken, waardoor makers in staat worden gesteld hun kunst te gelde te maken. Het platform werd in 2020 opgericht door oprichters Andreas Holmgren en Andreas Önstorp, die samen met het in Stockholm gevestigde Longrun Capital en het in Singapore gevestigde TGV grote aandeelhouders blijven.

Koop je verbluffende kunstprint op www.printler.com

Over True Global Ventures, TGV

TGV 4 Plus Fund investeert wereldwijd in AI- en blockchain-gedreven bedrijven. TGV steunt visionaire ondernemers in sectoren als AI, entertainment, technologische infrastructuur en financiële diensten in vroege stadia en na de Serie B.


Contact:

Fredrik Adolfsson, Managing Partner, True Global Ventures, fredrik.adolfsson@trueglobalventures.com, +46706509170


Meer binnen de rubriek IT, tech en social media