Licht wisselvallig tijdens Pinkpop

18 JUN 2024 13:51 | Weeronline

Het festivalseizoen is begonnen, maar lekker festivalweer is het nog niet geweest. Lage temperaturen voor de tijd van het jaar en kletsnatte dagdelen is waar we het deze junimaand tot nu toe vaak mee hebben moeten doen. Dit weekend staat één van de bekendste festivals van het festivalseizoen op het programma. Dan hebben we het natuurlijk over Pinkpop. Tijdens pinkpop staat prima festivalweer op het programma, maar een enkele bui behoort wel tot de mogelijkheden. De maxima komen uit rond 20 graden.

De afgelopen jaren was het vaak erg warm met Pinkpop. Vorig jaar werd het zomers warm en twee jaar geleden zelfs tropisch heet. Tropische temperaturen zijn dit jaar nog niet voorgekomen in ons land ook dit festivalweekend is daar zeker geen sprake van. Slecht gaat het komend weekend gelukkig ook niet worden en dat is goed nieuws voor de vele festivalgangers!

Slechts een enkele bui tijdens Pinkpop

Vrijdag begint Pinkpop en het ziet er naar uit dat het die dag niet geheel droog blijft. Er trekken vanuit het zuiden enkele stevige regen- en onweersbuien over het land, maar de timing lijkt op dit moment vrij gunstig. De meeste buien lijken namelijk in de ochtend over de regio te trekken. In de middag klaar het mogelijk op vanuit het zuidwesten en aangezien het festivalterrein pas na het middaguur opengaat is dit een vrij gunstig scenario! De temperatuur stijgt uiteindelijk naar een graad of 21.

Het weekend laat vervolgens prima festivalweer zien. Zaterdag kunnen nog enkele buien vallen, maar tussendoor is het vaak droog met een mix van wolken en zon. Zondag lijken de droge momenten te overheersen en schijnt de zon regelmatig. De maxima komen uit rond een graad of 20 bij een meest matige wind uit het zuidwesten.

Enkele pittige (onweers)buien mogelijk op Graspop

Bij onze zuiderburen staat het bekende Graspop op het programma. Het festival trekt jaarlijks ruim 200.000 bezoekers en is daarmee één van de grootste metal festivals ter wereld. Graspop begint deze donderdag al en de festivalgangers moeten rekening houden met enkele pittige regen- en onweersbuien. Vooral donderdag en vrijdagochtend is dit het geval. Als de buien echt intensief uitpakken is ook kans op hagel en zware windstoten. Het is dan ook een slim idee om de regenradar en de plaatselijke berichtgeving goed in de gaten te houden.

Het weekend laat vervolgens vergelijkbare weersvooruitzichten zien als het weer op Pinkpop. Vooral zaterdag is nog kans op enkele buien, maar zondag lijken de droge en zonnige momenten te overheersen. Ook hier liggen de maxima rond een graad of 20.

Vlaggetjesdag

Zaterdag is het in Scheveningen weer tijd voor Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag is een jarenlange traditie waar men de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Het weer ziet er prima uit! Vooral in de ochtend is nog kans op een bui, maar een groot gedeelte van de dag is het droog met een mix van wolken en zon. Een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten wordt het een graad of 17. Dat is aan de koele kant voor de tijd van het jaar.

Hoge zonkracht

Insmeren is dit weekend zeker aan te raden voor de mensen die op een festival staan. De zon is komend weekend fel. Vooral zondag is de zon erg krachtig. In België en op Pinkpop halen we dan zelfs afgerond zonkracht 8. Tijdens zonnige perioden kan een onbeschermde huid dan al binnen 10-25 minuten kan verbanden. 

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/18-6-2024-dit-wordt-het-weer-met-Pinkpop

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws