Streep door Vakantiebeurzen Stichting Vrije Recreatie

21 DEC 2021 13:39 | Stichting Vrije Recreatie

STREEP DOOR VAKANTIEBEURZEN STICHTING VRIJE RECREATIE 

Meerkerk, 21-12-21. Na de persconferentie van zaterdag jl. met daarin de aangekondigde lockdown, kon ook de Stichting Vrije Recreatie (SVR) niet anders doen dan een streep zetten door de geplande Vakantiebeurzen 2022.

Het is een grote tegenvaller, de tweede op rij, voor zowel de organiserende SVR als voor standhouders (kampeerboeren) en donateurs (kampeerders).

Eenvoudig en summier gestart in 1987 groeiden deze beurzen in de loop der jaren uit tot vier grootschalige evenementen per jaar, met per locatie variërende bezoekersaantallen van acht- tot tienduizend belangstellenden, op zoek naar een rustige, ruime en betaalbare camping in binnen- en/of buitenland. 

Na het afzeggen van de beurzen in 2021 kreeg de SVR, mede dankzij de medewerking van de vastgelegde beurslocaties, de mogelijkheid deze door te schuiven naar 2022, waardoor de beursorganisatoren zich – weliswaar onder voorbehoud – konden richten op nieuwe data in januari/februari.

Echter, naarmate het jaar vorderde werden de vooruitzichten somber, met tenslotte de aankondiging van de nieuwe lockdown; weliswaar voorlopig tot de volgende persconferentie in januari en uiteraard zonder enige zekerheid over de dan eventueel nodige maatregelen.

Gezien de momenteel geldende voorschriften en de onzekerheid over de toekomst, ziet de SVR zich dan ook genoodzaakt de beurzen 2022 weer een jaar te verschuiven.

Wederom hebben de beurslocaties: Expo Houten – Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen – MartiniPlaza, Groningen – Autotron, Rosmalen, zich zeer coöperatief getoond en werken uit coulance hieraan mee. Ook voor hen hoopt de SVR dan ook dat het in 2023 voor de recreant toch weer mogelijk zal zijn om zelf zijn eigen kampeerboer of -boerin uit te zoeken op een ouderwets, bekende en gezellige manier in deze vertrouwde evenementenhallen.

Digitale beurzen als noodsprong

Om in 2022 campings en donateurs toch samen te brengen, worden – net als in 2021 – in de gebruikelijke beursperiode weer digitale SVR-Vakantiebeurzen georganiseerd.

De SVR is druk bezig met het opzetten en de organisatie ervan en zal hier binnenkort meer informatie over publiceren.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme