Aftrap ‘Lock me out!’ voor 3FM Serious Request in Goffertstadion van voetbalclub N.E.C.

28 NOV 2023 08:53 | Stichting ALS Nederland

Dit jaar komt 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland. Het Glazen Huis staat van 17 tot en met 24 december op de Grote Markt in Nijmegen om aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte ALS. Ook Stichting ALS Nederland zelf komt in actie en wel met ‘Lock me out!’. Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, doet de aftrap van de actie. Zij laat zich opsluiten door Wilco van Schaik, directeur van voetbalclub N.E.C., in het Goffertstadion te Nijmegen.  

‘A night at Goffertstadion Nijmegen’ 

Limore Noach bivakkeert samen met collega Nathalie Witjes – Peters, die zelf haar vader verloor aan ALS, in een wel heel bijzondere locatie, namelijk in de spelerstunnel van het Goffertstadion, de thuisbasis van voetbalclub N.E.C. Het doel is om donaties op te halen zodat ze weer bevrijd kunnen worden. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request en is bestemd voor het onderzoek naar ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ook gaat geld naar hulpmiddelen voor mensen met ALS, PSMA en PLS om de kwaliteit van leven te verbeteren.  

Afbeelding: de directeur van Stichting ALS Nederland sluit zich op in de spelerstunnel van het Goffertstadion, thuisbasis van voetbalclub N.E.C.

Opsluiting in een 15 meter diep onderwaterhuis 

Limore Noach: “In navolging van onze Lock me out! – actie zijn er al verschillende andere acties bedacht.” Zo sluit Bram Emmerzaal (ALS patiënt) een team van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ondersteuners op in Basisschool Marang, de school van zijn twee kinderen, en sluit Duikteam De Kaaiman zich op in een “glazen” onderwaterhuis in recreatieplas de Berendonck op 15 meter diepte.  

Lock me out! 

Stichting ALS Nederland roept ook jou op om een eigen Lock me out! – actie te starten. Sluit jezelf, net als de dj’s van 3FM, op in een opmerkelijke locatie naar keuze. Denk aan je school, werkplek, sportclub, bioscoop, kerk of bibliotheek. Dit kan alleen of samen met collega’s, vrienden of jouw sportteam. Het doel is om zoveel mogelijk donaties op te halen, zodat jij weer bevrijd kunt worden. Limore geeft aan: “We vinden het geweldig dat mensen een eigen ‘Lock me out!’ starten. Hoe bijzonder en leuk is het om je samen met collega’s, vrienden of jouw sportteam op te sluiten op een opmerkelijke locatie? En dan is het ook nog eens voor een heel goed doel.”  

Highres beelden te downloaden via deze We Transfer. 

Noot voor redactie: PERSUITNODIGING - VANDAAG OM 17:00 UUR. U bent van harte uitgenodigd om vandaag om 17:00 uur bij het moment van opsluiten aanwezig te zijn. Hiervoor kunt u contact opnemen met Rinske Schouls. Ook als u meer informatie wilt over 'Lock me out!' kunt u ondergetekende contacten. Aanvullende informatie: 3FM Serious Request - Van 17 t/m 24 december staat het Glazen Huis, hét symbool van 3FM Serious Request, op de Grote Markt in Nijmegen. Tijdens deze week voor kerst sluiten de drie 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman zich op om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Er wordt 24 uur per dag live radio en online content gemaakt. Artiesten treden op vanaf het podium naast het Glazen Huis. Wat is ALS? - In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose), of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen en familie te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Patiënten is maar weinig tijd gegund, bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is daarom geen tijd te verliezen. Ga naar als.nl voor meer informatie. Over Stichting ALS Nederland - Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer met eigen stem, een opklapbare elektrische rolstoel of een aangepaste fiets. De juiste hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen