Jan Biggel opent stembus Brabantse Top 100 op 142 meter hoogte

08 MEI 2023 13:57 | Omroep Brabant

Zanger Jan Biggel  uit Liempde heeft maandagmorgen bovenop de 142 meter hoge woontoren Westpoint in Tilburg, het hoogste punt van Brabant, op een grote rode knop gedrukt. Daarmee heeft hij de stembus van de Brabantse Top 100 geopend. Vanaf nu kan er gestemd worden op de mooiste liedjes uit onze provincie.  

Foto: Jan Biggel op het dak van Westpoint. Bron: Omroep Brabant

Stipt om 9.00 uur drukte Jan Biggel op de knop om de stembus te openen. Hij hield heel lang geheim waar het zou zijn, maar dat bleek Westpoint in Tilburg te zijn. Hij wil het hoogste punt bereiken in de Brabantse Top 100, daarom stond hij symbolisch op het hoogste punt in de provincie.

De Brabantse Top 100 wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Omroep Brabant. Het is een lijst met de mooiste muziek uit Brabant, samengesteld door de luisteraars. 

Jan Biggel zoekt het hogerop

In het radioprogramma Wakker!, gepresenteerd door Koen Wijn, zette Jan Biggel de boel flink op stelten. Afgelopen donderdag vroeg presentator Wijn aan de zanger of hij de stembus deze maandag wilde openen. In de editie van 2022 kwam Biggel met zijn grootste hit Ons Moeder Zeej Nog vanuit het niets binnen op nummer 2 in de Brabantse Top 100. Een unieke prestatie die beloond werd met het openen van de stembus.

Biggel wilde dat graag doen, maar liet in de loop van de week weten dat hij simpel op een knop drukken in de studio wel erg saai vond. “Dat vind ik drie keer niks, zo’n skône hitlijst en dan zo’n saaie opening, nee, dat moet anders. Ik ga het hogerop zoeken!”, verkondigde Biggel. “We gaan heel Brabant op z’n kop zetten, dit wordt een hoogtepunt!” Met die woorden liet hij presentator Wijn vertwijfeld achter.

Deze maandag bleek dus dat Biggel het létterlijk hogerop heeft gezocht door op het hoogste punt van Brabant op de openingsknop te drukken. “Misschien haal ik ook het hoogste punt van de Top 100 en versla ik Guus wel!” Guus Meeuwis staat al sinds het begin van de lijst iedere keer op 1 met zijn nummer 'Brabant'.

Brabantse Top 100

De Brabantse Top 100 is de lijst met de beste en mooiste muziek uit Noord-Brabant. De lijst wordt samengesteld door de luisteraar die stemt via omroepbrabant.nl/top100, dit kan tot en met 16 mei. De lijst wordt ieder jaar op Hemelvaartsdag (dit jaar op 18 mei) vanaf 08.00 uur uitgezonden op de radio. Omroep Brabant beluister je via de ether: West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6, of via omroepbrabant.nl/radio

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws