Lancering Pride anthem en bekendmaking jury botenparade

04 JUL 2024 10:00 | Stichting Pride Amsterdam

Juryleden door Cornald Maas geselecteerd voor 27e editie botenparade

Inge Lamboo lanceert het anthem van Pride Amsterdam 2024

Together is het thema van Pride Amsterdam 2024 en staat voor de regenboog-community die samen sterker staat, ondanks én dankzij de onderlinge verschillen. Het thema inspireert Cornald Maas tot zijn selectie voor de jury van de botenparade en Pride ambassadeur Inge Lamboo tot het anthem voor deze editie. Met haar nummer ‘LIKE A PHOENIX’ zal zij tijdens Pride Amsterdam een aantal optredens verzorgen. Dat zij zelf meer dan 150.000 volgers heeft en zangeres P!nk tot haar bewonderaars mag rekenen is overigens niet vanzelfsprekend. Als kersverse ambassadeur zet zij zich daarom in voor jongeren en hun onzekerheid en kwetsbaarheid. 

Als ambassadeur straalt Inge Lamboo kracht en positiviteit uit met haar boodschap: “Ik wil letterlijk en figuurlijk een stem zijn voor mensen die dat nodig hebben. Ik ga mensen, jong en oud, inspireren.” Pride Amsterdam is niet alleen een feest maar ook een protest. “Het inspireert me. We zijn er bijna, vind ik. Ik zit veel op social media en zie, lees en hoor regelmatig heftige verhalen voorbijkomen. Ook scheldpartijen. Maar het gaat wel beter, hoor. Pride is een feest van jezelf zijn.” Inge maakt razend populaire en spraakmakende social media-filmpjes waarin bekende songs in een gloednieuwe versie de aandacht pakten van velen. Wereldster P!nk liep tegen een van die covers aan en stak haar bewondering niet onder stoelen of banken. Inge is trots op het anthem: “'LIKE A PHOENIX' is een krachtig nummer dat gaat over de sterkste versie van jezelf vinden. De song zit vol country- en blues-invloeden, de sound van mijn 12-snarige gitaar maakt die sfeer compleet!” Tijdens de Canal Parade zal zij met haar nummer live op de ambassadeursboot optreden.

Botenparade en jury met onder meer strafpleiter Bénédicte Ficq

Juryvoorzitter Cornald Maas heeft voor de 27e editie van de Canal Parade weer een kritische jury samengesteld. Samen met strafpleiter Bénédicte Ficq, operazangeres Francis van Broekhuizen, acteur Fjodor Jozefzoon (genomineerd voor Theo d’Or, Nederlands belangrijkste toneelprijs) en design activist Gyor Moore zal hij de deelnemende boten beoordelen. “Ieder jaar is het weer een eer om de jury te mogen leiden en een team te formeren dat een mooie afspiegeling is van de regenboog-familie. Het zijn allen zeer uitgesproken persoonlijkheden die ook in hun werk geëngageerd zijn. Ze nemen geen blad voor de mond nemen en (onder)steunen in woord en daad de lhbtqia+ gemeenschap.” Op zaterdag 3 augustus start de parade van 80 deelnemende boten stipt om 12.00 uur en wordt deze uitgezonden via de social media van Pride Amsterdam en door AVROTROS in een live uitzending. Alle informatie over deelnemers aan de botenparade is te vinden op pride.amsterdam/boats.

Thema 2024: TOGETHER

In een polariserende samenleving komt de LGBTQIA+ community soms onbedoeld tegenover elkaar te staan. Maar juist in deze tijd waarin regenboog-identiteiten (inter)nationaal onder druk staan en we vrijheden verliezen, is het belangrijk naast elkaar te staan. Samen sterker, ondanks onze verschillen en dankzij onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand tot onze community behoort of een bondgenoot is. Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij onze familie. Met Pride Amsterdam vieren we de boodschap van liefde voor onze dierbaren, maar ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan, maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en expressie, of diversiteit in geslachtsontwikkeling. TOGETHER in Pride. Voor onszelf én voor de ander. Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli tot en met 4 augustus 2024. Meer informatie is te vinden op https://pride.amsterdam/

Meer binnen de rubriek Entertainment