CORDAID CAMPAGNE ‘FIX THE SYSTEMS’ ROEPT OP TOT COLLECTIEVE DAADKRACHT OM WERELDWIJD FALEN

06 MRT 2023 09:53 | Fitzroy

De mondiale klimaatcrisis, de toeslagenaffaire die het leven van duizenden mensen in Nederland nog altijd beheerst, maar ook de wereldwijd groeiende ongelijkheid zowel in Nederland als daarbuiten zijn voorbeelden van falende systemen. Een ontwikkeling waar Cordaid met haar nieuwste campagne op inhaakt. Met een duidelijke boodschap verwijst de ontwikkelingssamenwerking naar het toenemende gevoel van frustratie en onmacht, terwijl tegelijkertijd het besef groeit dat we niet meer kunnen en willen wegkijken van wat er misgaat in de wereld om ons heen. Daadkrachtig met elkaar systemen ‘repareren’ is volgens Cordaid de manier waarop we aan een rechtvaardige en eerlijke wereld voor iedereen moeten bouwen. De commercial ‘Fix the systems’ is de komende weken te zien bij NPO/Ster en online.

“We hebben gekozen voor een uitgesproken boodschap, omdat we voelden dat het belangrijk is de publieke gevoelens en zorgen te verwoorden. Individuen overal ter wereld die met een gevoel van onmacht kijken hoe in tijden van een wereldwijde crises systemen links en rechts falen.”, zegt Simone van Hamond, directeur Marketing Cordaid, die verantwoordelijk was voor de totstandkoming van de campagne. “De spot bouwt voort op de positionering 'Op de wereld om elkaar te helpen'. Met pakkende animaties en een sterke voice-over van sociaal activist en spoken word-artiest Zaïre Krieger hebben we gekozen voor een meer activistische koers.” 

Jur Baart, oprichter van Fitzroy voegt daaraan toe: “Het gevoel dat het zo niet langer door kan gaan, heerst al langer. ‘Fix the Systems’ is dan ook veel meer dan alleen een boodschap of een standpunt. Het is een oproep, een beweging waarmee Cordaid iedereen, inclusief jongeren, wil aanspreken en de Nederlandse samenleving wil wakker schudden. Dit hebben we gedaan door het bekende ‘F** The Systems’ creatief door te vertalen naar ‘Fix The Systems’.”

Check https://vimeo.com/803488049

Over Cordaid

Cordaid opereert in de meest fragiele gebieden van de wereld, waar veel mensen geen toegang hebben tot de basisbehoeften zoals schoon drinkwater, voedselzekerheid, gezondheidszorg en werk en inkomen. En waar de problemen vaak nog eens versterkt worden door de gevolgen van klimaatverandering. Cordaid draagt bij met een systemische aanpak, waarbij samen met lokale maatschappelijke organisaties gewerkt wordt aan blijvende structurele verbeteringen.

Credits

Adverteerder: Cordaid

Bureau: Fitzroy

Geluid: SoundCircus

Voice-over: Zaïre Krieger

Animatie: John Beckers

Voor meer informatie: Elianne van Waalwijk van Doorn, persvoorlichter Cordaid, 06-51798572 en ewd@cordaid.org
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Fitzroy

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen deze rubriek