Meubelindustrie roept op: "Bezoek Istanbul, beleef Istanbul"

12 JAN 2024 10:01 | B2Press BV

Wereldwijde spelers in de meubelsector, die het jaar 2023 afsluiten met een omzet van ongeveer 740 miljard dollar, maken zich op om elkaar te ontmoeten op de Internationale Meubelbeurs Istanbul, die van 23 tot 28 januari plaatsvindt. Het evenement, een van de traditionele en prestigieuze bijeenkomsten van de sector, zal naar verwachting worden bijgewoond door 200.000 professionals wereldwijd.

De wereldwijde meubelsector bereidt zich voor om samen te komen op de Internationale Meubelbeurs Istanbul (IIFF2024), die van 23 tot 28 januari wordt gehouden. Het evenement, georganiseerd in samenwerking met TUYAP Fair Organization Group en Mos Fair Organization, met de steun van de Meubel Associatie Federatie (MOSFED), zal naar verwachting 200.000 professionals uit de industrie uit 200 landen ontvangen, met meer dan duizend bedrijven die 3.000 merken vertegenwoordigen in TUYAP Fair and Congress Center en Istanbul Fair Center.

Als een van de meest prestigieuze bijeenkomsten in de meubelsector zal de beurs, met als thema "Visit Istanbul, Experience Istanbul", de nieuwste ontwerpen van 2024 uit verschillende productgroepen aan bezoekers tonen.

"We blijven produceren met meer dan 45.000 fabrikanten" 

"In deze jaarlijks groeiende sector streven we er voortdurend naar om de best mogelijke producten aan te bieden. Zo positioneren we onszelf als een van de toonaangevende meubelfabrikanten ter wereld. We blijven produceren in alle productgroepen met meer dan 45.000 fabrikanten. Terwijl we krachtige ontwerpen van hoge kwaliteit creëren, ontmoeten we onze belanghebbenden met IIFF en laten we onze competenties zien.  We nodigen de hele sector uit op onze beurs, waar we de meubeltrends van 2024 zullen laten zien," aldus Ahmet Güleç, voorzitter van MOSFED, de ondersteuner van IIFF en de overkoepelende organisatie van de Turkse meubelsector.

"Wij organiseren een van de grootste meubelbeurzen ter wereld" 

İlhan Ersözlü, General Manager van Tuyap Fairs Organization, benadrukte dat ze het IIFF naar een belangrijke positie op het wereldtoneel hebben gebracht: 

"Het organiseren van een beurs op meerdere locaties tegelijkertijd in onze sector is wereldwijd een unieke onderneming. Als Tuyap hebben we echter met succes de derde editie van de IIFF tegelijkertijd georganiseerd in het Tuyap Fair and Congress Center en het Istanbul Fair Center, waarbij we alle voorbereidingen hebben afgerond. We organiseren een van 's werelds grootste meubelbeurzen. In dit opzicht is onze bijdrage aan de exportcijfers van zowel het land als de sector zeer aanzienlijk. Binnen IIFF2024 brengen we 200.000 zakenmensen uit tientallen landen samen met 3.000 merken via onze kantoren in het buitenland en ons wereldwijde netwerk. We nodigen alle geïnteresseerden uit voor het grootste sectorale evenement van Istanbul." 

Er wordt een dynamische omgeving gecreëerd voor nieuwe samenwerkingen

Volgens gegevens van ResearchAndMarkets zal de wereldwijde meubelsector, die 2023 afsloot met 739,44 miljard dollar, naar verwachting 935,9 miljard dollar bereiken in 2027. Türkiye, met een jaarlijks productievolume van 12 miljard dollar, zal als gastheer optreden voor zijn wereldwijde partners. IIFF zal moderne modulaire meubels, luxe meubels, bedden en lattenbodems, baby- en kindermeubilair, jeugdkamermeubilair, tuinmeubilair, kantoor-schoolmeubilair en accessoires presenteren.

IIFF2024, gepland voor 6 dagen, zal de tentoonstellingshallen in het Istanbul Fair Center en Tuyap Fair and Congress Center inrichten volgens productgroepen. Zo krijgen bezoekers de kans om een breed scala aan producten van dichtbij te bekijken. Daarnaast zal er een dynamische omgeving worden gecreëerd om nieuwe samenwerkingen te vergemakkelijken.

 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws