Weekverwachting: je kunt het bijna geen zomer noemen

30 JUN 2024 13:43 | Weeronline

De temperatuur gaat na het weekend omlaag. Dinsdag en woensdag is het met 17 tot 19 graden niet alleen vrij koel voor de tijd van het jaar, maar ook 8 tot 12 graden kouder dan vorige week woensdag. Later in de week gaat de temperatuur iets omhoog. Er zijn dan minder buien en we krijgen de zon vaker te zien. Donderdag is de zon feller met zonkracht 6 of 7. Doordat het wat harder waait is het fris en kun je ongemerkt verbranden.

De week begint helemaal zo gek nog niet met op maandag wolkenvelden, wat zon en enkele lichte buien. De meeste buien trekken over het noordoosten van het land. Met 17 tot lokaal 20 graden is het vrij koel voor de tijd van het jaar, maar zolang het droog blijft is het met een beetje zon prima weer.

Dinsdag en woensdag wordt het nog een graadje kouder en wordt de 20 graden niet gehaald. Een groot verschil met het temperatuurverloop van vorige week toen het op woensdag op veel plaatsen tropisch warm werd. Deze week verloopt de woensdag 8 tot 12 graden kouder. Daarbij hoeven we niet veel zon te verwachten en zal het regelmatig regenen.

Zonnig en fris

Later in de week stijgt de middagtemperatuur een paar graden en wordt het 18 tot 22 graden. Het blijft aan de koele kant, want normaal is het begin juli 20 tot 24 graden. Ook dan ontstaan af en toe buien, maar het zijn er wel minder dan de dagen daarvoor. De zon zal wat meer schijnen en dat maakt een hoop goed. Vooral donderdag kun je in de zon wat sneller verbranden dan je zou verwachten. Er staat dan een matige tot vrij krachtige wind en aan de kust kan het hard waaien en dat maakt het fris. Maar de zon is met zonkracht 6 of 7 dan juist wat feller dan de voorgaande dagen.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/30-6-2024-weekverwachting

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws