Ondersteuning voor de gehandicaptensport in Noord-Nederland

19 MRT 2017 14:58 | Fonds Gehandicaptensport Nederland

Fonds Gehandicaptensport en partner Noordlease leveren een bijdrage voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport in Noord-Nederland

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het  sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Zo zetten wij ons samen met 1% FairShare® partner Noordlease in voor de sporters met een handicap in de regio Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe).

Door de bijdrage van 1% FairShare® partner Noordlease kan Fonds Gehandicaptensport meerdere start- en stimuleringssubsidies aan sportverenigingen (zonder winstoogmerk) in de regio Noord-Nederland verstrekken. Op deze wijze wordt er een bijdrage geleverd aan het structureel verbeteren van het sportaanbod voor mensen met een handicap in deze regio.

In 2016 heeft Fonds Gehandicaptensport namens Noordlease 14 subsidies mogen verstrekken aan sportverenigingen. Op 18 maart, voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – Willem II in het Noordlease Stadion, hebben de aanwezige verenigingen hun subsidie overhandigd gekregen (FOTO).
 

1.     Assen - Scheuvelloper

2.     Assen - Asser Roeiclub

3.     Norg - Stichting Flotar Roden

4.     Assen - AaC'61

5.     Drachten - VDS Dolfijn

6.     Heerenveen - Sport Fryslan

7.     Uithuizen - Hengelclub Ons Genoegen Uithuizen

8.     Groningen - Stichting De Brug Noord-Groningen (zwemmen) 

9.     Groningen - Stichting Kids United

10.  Stadskanaal - KV Stadskanaal'74

11.  Groningen - Stichting De Brug (sjoelen) 

12.  Groningen - Stichting De Brug (zaalvoetbal)

13.  Groningen - Stichting De Brug (sportwedstrijden) 

14.  Middelstum - TTV Midstars

 

 

Meer binnen deze rubriek