Mayoneur: Van eerlijke ingrediënten tot heerlijke mayo

07 MEI 2021 13:23 | Mayoneur

Amsterdam, 7 mei 2021 – Misschien heb je het al in de supermarkt zien liggen of heb je een van de vele smaken van Mayoneur zelfs al geprobeerd. Langzaam maar zeker duikt Mayoneur in de Nederlandse schappen op. En een ding is zeker, als je zoekt naar een gezondere variant van mayo en ook een beetje om onze wereld geeft, dan is Mayoneur precies wat je zoekt. Mayoneur is een jong bedrijf in handen van twee vrienden die samen hun dromen waar maken. De mannen van Mayoneur willen met hun product bijdragen aan een betere wereld en zetten alles op alles om jouw maaltijden niet alleen lekkerder te maken, maar óók gezonder. Word jij ook een Mayoneur?

Een ambachtelijke vriendschap

Glenn Kruisselbrink en Geert Kranendonk begonnen in 2016 met hun opleiding Ondernemerschap in Rotterdam. Beide vol met goede ideeën, creativiteit maar vooral gedrevenheid. Eigenlijk moe van de schoolbanken, maar wel klaar om bijbaantjes in te ruilen voor een eigen onderneming. Ze vonden elkaar tijdens hun eerste studieopdracht en bleken een gouden match.

Op een avond aan de keukentafel ontstond het idee. Mayo kan gezonder én diervriendelijker, maar waarom wordt dit nog niet gecombineerd met unieke smaken en powerfoods? Er volgden uren in de keuken om tot de perfecte recepturen te komen. Met veel ingrediënten werd geëxperimenteerd om uiteindelijk tot de eerste paar flesjes avocado mayo te komen. Aan hun sales skills geen gebrek want na het affietsen van de juiste locaties in Amsterdam werden ze beloond met hun eerste afnemers. Door de betrokkenheid van Glenn en Geert in het gehele proces, van ingrediënt tot flesje Mayoneur, is het een waar ambachtelijk product.

Heb je het gevoel dat je de vrienden herkent? Dat kan zeker kloppen! Glenn en Geert maakten samen hun tv debuut bij het investeringsprogramma Dragons Den, een van de best bekeken programma’s van de NPO. Ze wisten geen investeerders voor hun karretje te spannen, maar profiteren toch van oplettende investeerders die thuis vanaf de bank hebben meegekeken.

Een flesje Mayoneur

Maar wat is het nou precies, zo’n flesje vegan mayo? Bij de productie van de mayo’s worden er geen dierlijke producten gebruikt maar wordt er juist geïnvesteerd in fruit, groenten en kruiden. De collectie van Mayoneur bestaat uit de smaken; knoflook, mosterd, mango, wasabi, avocado en truffel. Tijdens het ontwikkelen, in samenwerking met experts, staat kwaliteit voorop en wordt er veel aandacht besteed aan het reduceren van het aantal calorieën en vetten. Hoe de smaken bepaald worden? Door goed te luisteren naar waar jij als Mayoneur behoefte aan hebt!

Triple -E- voor een betere wereld

Eat, Enjoy en Environment is het drietal aan E’s waar Mayoneur voor staat. Bij elk flesje Mayoneur dat je koopt, doneert Mayoneur aan Treesforall en draag je dus indirect bij aan een beter milieu. In de eerste twee jaar van Mayoneur zijn er al 200 bomen geplant. Het doel van Mayoneur is een product te produceren zonder uitstoot en het planten van een heel bos. Denk je aan Mayoneur? Dan denk je aan een betere wereld. 

Ook werkt Mayoneur hard mee aan het bestrijden van verspilling. Samen met hun partner TooGoodToGo worden flesjes gered die anders weggegooid moeten worden. Voor een zeer schappelijke prijs kan de consument de flesjes ophalen bij het kantoor. Van de consumenten die gebruik maken van TooGoodToGo beoordeelt 93 procent Mayoneur met vier van de vijf sterren!

Waar vind ik Mayoneur?

Inmiddels is Mayoneur verkrijgbaar bij 285 verschillende locaties in Nederland en 5 locaties in het buitenland (Duitsland, Griekenland en Portugal). Op dit moment vind je Mayoneur al bij grote ketens zoals Jumbo en sinds kort ook bij 130 geselecteerde Deka en Dirk filialen. Alsof dit nog niet genoeg is wordt er momenteel ook getest bij 35 Albert Heijn XL locaties. Mayoneur de wereld over brengen is het plan en met de vraag die ze nu al van over de hele wereld krijgen is dit slechts een kwestie van tijd. Toch even controleren of je Mayoneur bij jou in de buurt kunt verkrijgen? Op de site van Mayoneur vind je een store locator. Zo hoef je jouw flesje (h)eerlijke vegan mayo nooit meer mis te lopen. 

Er komt meer

Bij Mayoneur wordt er groots gedroomd. En dromen worden werkelijkheid als er hard voor gewerkt wordt. In mei zal een van de grootse plannen van Mayoneur werkelijkheid worden en dit gaat dus zeker de moeite waard zijn! Volg daarom snel hun Instagram pagina; @the.mayoneurs. Zijn jouw smaakpapillen er klaar voor?

Meer binnen de rubriek Horeca