Vendis Capital ondersteunt de groei van Pink Gellac

10 SEP 2021 08:00 | Vendis Capital

Hilversum (NL), 10 September 2021 – Vendis Capital, het Europees private equity fonds gespecialiseerd in de consumentensector, investeert in Pink Gellac, een snelgroeiend online cosmetica merk

Pink Gellac, gevestigd in Hilversum (Nederland), is een direct-to-consumer premium nagellak merk met een onderscheidend kleuraanbod. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Steven Renes en Leontine van der Ploeg, die gel nagellak van salonkwaliteit naar de consument wilde brengen. Sindsdien is het bedrijf sterk gegroeid, zowel in Nederland als internationaal. Voortbouwend op het online succes, opende Pink Gellac onlangs haar eerste brand store in Nederland.

Pink Gellac is het toonaangevende gel nagellak merk in de Benelux en staat bekend om zijn onderscheidende trendy kleuraanbod en salonkwaliteit. Op basis van dit sterke productaanbod heeft Pink Gellac een loyale fanbase en community gecreëerd die het merk volgt en deelt op social media. 

Vendis Capital werkt samen met Steven en Leontine om de groei en ontwikkeling van het bedrijf verder te versnellen. Hierbij zal een nieuw managementteam worden gevormd. Dit team zal geleid worden door Thera Strietman (CEO). Thera brengt veel ervaring vanuit haar vorige functies bij onder andere Unilever, Colgate-Palmolive en Beiersdorf.

Steven Renes en Leontine van der Ploeg, oprichters van Pink Gellac, zijn trots op de successen die zij en het team hebben geboekt bij het bouwen van het Pink Gellac merk. Zij zijn ervan overtuigd dat Vendis Capital de juiste partner is voor Pink Gellac om dit succes voort te zetten. “De kwaliteiten van Vendis Capital, o.a. hun succesvolle track-record in het bouwen van premium merken, hun ervaring met e-commerce en internationale expansie, zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Pink Gellac.”

Vincent Braams, Partner bij Vendis Capital: “We zijn erg blij om Pink Gellac toe te voegen aan ons portfolio van consumentenmerken. Pink Gellac is een snel groeiend, digital native en direct-to-consumer gel nagellak merk dat inspeelt op de toenemende vraag naar premiumisatie en self-care. We danken Steven en Leontine voor hun vertrouwen en kijken ernaar uit om salonkwaliteit gel nagellak naar meer consumenten brengen.”

De participatie in Pink Gellac vormt de vierde investering in Vendis Capital III, het fonds van €300 miljoen dat in 2019 van start ging.

Over Pink Gellac (www.pinkgellac.nl) Pink Gellac werd opgericht in 2013 en is een digital native en direct-to-consumer salonkwaliteit gel nagellak merk met een onderscheidend trendy kleuraanbod. Over Vendis Capital (www.vendiscapital.com) Vendis Capital werd opgericht in 2009 en is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich volledig toespitst op de Europese consumentenmarkt. In partnership met ervaren ondernemers en managers richt Vendis zich op kleine en middelgrote ondernemingen die goed gepositioneerd zijn voor waarde-creërende groei of transformatie (‘building brands together’). Vendis investeert in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en in de Scandinavische landen. Het Nederlandse kantoor van Vendis Capital is gevestigd in Hilversum. Voor meer informatie, neem contact op met: Vincent Braams (Partner, Vendis Capital Management) – Tel. +31 6 20 40 56 83 – vb@vendiscapital.com David de Graaf (Investment Director, Vendis Capital Management) – Tel. +31 6 10 56 50 04 – ddg@vendiscapital.com

Meer binnen de rubriek Beauty