Inschrijving Kern met Pit geopend voor bewoners met goed idee voor hun buurt

01 SEP 2023 14:18 | Katalys

Van beweegpark tot pluktuin, van buurtkamer tot repaircafé; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit is nu geopend!

Deelnemers aan Kern met Pit kunnen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van Katalys, de nieuwe naam van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ondersteuning om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur als coach, interessante workshops (bijvoorbeeld over fondsenwerving), de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden en technische expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost. Door mee te doen met Kern met Pit, kunnen initiatiefnemers terugvallen op iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak, een bouwtekening kan beoordelen of het gesprek met de gemeente mee kan voeren.

4,2 miljoen Nederlanders zetten zich actief in voor hun eigen omgeving, weten we uit onderzoek. Ze gaan aan de slag om het leven in hun buurt, dorp of wijk beter, groener, gezonder en gezelliger te maken. Kern met Pit helpt bewoners met informatie, praktische workshops en de begeleiding van deskundige adviseurs die als vrijwilliger hun kennis en ervaring inzetten. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Meedoen

Heb jij ook een goed idee en wil je samen met buren of wijkgenoten aan de slag? Kan jullie plan wel wat extra pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2024.

Aanmelden kan tot 1 november 2023 via www.kernmetpit.nl

Bekijk de video voor een sfeerimpressie

Kern met Pit van Katalys Al meer dan 45 jaar geleden daagt Kern met Pit bewoners uit om hun idee voor de buurt realiteit te maken. In die tijd zijn meer dan 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Meer informatie op www.kernmetpit.nl of neem contact met ons op: Margje van Spaendonck T: 06-14437867 of Arianne Aanstoot T: 06-15459819 E: kernmetpit@katalys.nl Over Katalys Katalys is de landelijke organisatie die bewoners ondersteunt in het verbeteren van hun leefomgeving. Katalys doet dat met het programma Kern met Pit, met teams van deskundige adviseurs in elke provincie die gratis hun vrije tijd, hun eigen netwerk en hun ervaring steken in het versterken van lokale initiatieven. En met maatschappelijke financieringen, workshops en extra hulp van experts van Arcadis. Katalys komt voort uit de Vereniging Nederlandsche Heidemaatschappij, in 1888 opgericht om ‘woeste gronden’ te ontwikkelen voor het algemeen nut. De organisatie mondde uit tot een begrip in Nederland en splitste zich de jaren 70 in ingenieursbureau Arcadis en het ideële KNHM foundation, nu: Katalys. Doel van Katalys is het ondersteunen en versterken van bewonersgroepen die zich actief inzetten om het leven in hun eigen buurt of dorp beter, groener, gezonder en gezelliger te maken. Ter gelegenheid van haar 135-jarig jubileum heeft Katalys opdracht gegeven voor onderzoek door Motivaction naar de actieve inzet van Nederlanders in hun eigen omgeving. Hieruit blijkt dat 4,2 miljoen mensen zich inzetten, maar dat bijna tweederde van hen obstakels ervaart. In navolging van de onderzoeksresultaten organiseert Katalys op 13 september een landelijke conferentie, gevolgd door regionale conferenties in alle provinciehuizen. Voor meer informatie: www.katalys.nl Linde Nouws Keij, communicatieadviseur; E linde.nouws@katalys.nl T 06 11 84 64 76

Dit is een origineel bericht van
Katalys

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws