Stichting ALS Nederland lanceert in samenwerking met Natasja Froger ‘Tijd voor ALS’

15 JUN 2022 09:00 | Stichting ALS Nederland

Presentator Natasja Froger tijdens ‘Tijd voor ALS’ in gesprek met ALS-patiënt Angelique van der Lit en partner, en haar therapeut Jonna Parren.

Op 21 juni, Wereld ALS Dag, lanceert Stichting ALS Nederland ‘Tijd voor ALS’, een online programma bestemd voor iedereen die te maken krijgt met de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. De uitzending ‘Tijd voor ALS’ wordt gepresenteerd door Natasja Froger en biedt aan de hand van interviews met betrokkenen en experts inzicht in het leven met ALS. Het gaat om een pilot uitzending die jaarlijks op Wereld ALS Dag zal worden geupdate en zo een blijvend informatieplatform biedt.

Een centraal platform voor iedereen die meer wil weten over ALS

Hoewel de naamsbekendheid van ALS, mede dankzij de geruchtmakende ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne en de wereldwijde Ice Bucket Challenge groot is, zijn er nog veel vragen over leven met de diagnose ALS. De uitzending ‘Tijd voor ALS’ gaat uitgebreid in op de verschillende fases die ALS-, PSMA- en PLS-patiënten en hun naasten doorlopen en waar zij zoal mee te maken kunnen krijgen. “Het ziekteverloop is voor iedereen anders en dat geeft veel onzekerheid”, zegt Frederique Kram, manager Marketing & Communicatie Stichting ALS Nederland. “We hopen met dit programma een centraal platform te bieden waar iedereen die met deze afschuwelijke ziekten te maken krijgt zich zo gesteund en geholpen voelt als mogelijk is.”

Tijd voor ALS

In een uitzending van een uur geeft het programma inzicht in wat er gebeurt vanaf het moment dat de diagnose ALS is gesteld. Natasja praat met patiënten, naasten, verzorgers, initiatiefnemers en familieleden over wat de diagnose daadwerkelijk inhoudt. Ook zijn er updates over wetenschappelijke ontwikkelingen en het verloop van de fondsenwerving. Daarnaast is er tijdens de eerste uitzending de mogelijkheid voor publiek om in een live chat vragen te stellen over ALS, PSMA en PLS.

‘Tijd voor ALS’ wordt uitgezonden op dinsdag 21 juni 2022, 11.00 uur op als.nl/uitzending-tijd-voor-als. Daarna zijn zowel de hele uitzending als de verschillende onderwerpen in losse fragmenten terug te kijken.

Nauwe samenwerking met patiëntenvereniging APC en ALS Centrum Nederland

Bij de productie van het programma ‘Tijd voor ALS’ werkte Stichting ALS Nederland nauw samen met patiëntenvereniging ALS Patients Connected en ALS Centrum Nederland. “Ons doel is niet alleen om via financiering zo snel mogelijk een oplossing vinden voor ALS, PSMA en PLS maar ook om patiënten en hun naasten door te verwijzen voor de juiste ondersteuning. Na de diagnose komen ze in een intense en emotionele periode waarin er veel op hen afkomt. Met ‘Tijd voor ALS’ willen we laten zien dat ze er niet alleen voor staan. De strijd tegen deze ziekte gaan we samen aan.” Gorrit-Jan Blonk, Directeur Stichting ALS Nederland.

www.als.nl

Meer binnen de rubriek Celebrity