Connect International biedt gemeenten een plan waarmee opvang asielzoekers overbodig wordt

01 MEI 2023 13:04 | Stichting Connect International

Hulporganisatie Stichting Connect International heeft alle gemeenten in Nederland een plan aangereikt waarmee de stromen asielzoekers in ons land sterk verkleint kunnen worden. Daarmee zou de noodzaak om asielzoekers op te nemen in gemeenten substantieel verminderen. De stichting roept gemeenten op om tegenstand te bieden tegen de druk van de regering om asielzoekers op te nemen, met als argument dat er geen andere oplossing zou zijn. Zij beargumenteert dat haar plan een andere, betere, meer humane en ook meer structurele oplossing biedt voor iedereen. 

Het plan, gebaseerd op acht jaar intensief onderzoek, omvat een innovatieve wijze van opvang van vluchtelingen en andere 'irreguliere' migranten in hun eigen regio's. Dat biedt grote voordelen, met name voor migranten zelf, inclusief de 90% van alle migranten die niet het geld, de moed en de energie heeft om naar de EU te migreren en die doorgaans onze hulp het hardst nodig heeft. Het plan biedt ook grote voordelen voor de bevolkingen van ontvangende landen in de regio's. Voor Nederland biedt het een directe oplossing voor de grote stromen asielzoekers, die bij invoering van dit plan snel zullen slinken. Het verkleint ook de gevaren die migranten ondervinden tijdens de vaak onveilige routes die zij volgen naar de EU. En het ondermijnt de business case van mensensmokkelaars. Bovendien is het met wat getouwtrek en vuisten op tafel in Brussel ook juridisch haalbaar.

Stichting Connect International maant tot haast, want de verwachting van alle grote onderzoeksrapporten op migratievlak (VN, Wereld Bank, IPCC, etc.) is dat het migratieprobleem in de komende decennia nog vele malen groter wordt.

Het plan van Stichting Connect International (kernpunt Migratie) is te vinden op: https://www.connectinternational.nl/_files/ugd/a33ecd_3eb31b674b4a4ee19759bb34c600ef2a.pdf De e-mail die aan gemeenteraadsleden van alle gemeenten in Nederland is gestuurd is te vinden op: https://www.connectinternational.nl/_files/ugd/a33ecd_df83cdc1135e4b2b8946bafb081d3275.pdf
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van
Stichting Connect International

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid