Meerderheidsbelang The Sharing Group in zakelijke deelmobiliteitsaanbieder Drop Mobility

23 SEP 2024 08:58 | Crisp PR en Communicatie

The Sharing Group neemt meerderheidsbelang in zakelijke deelmobiliteitsaanbieder Drop Mobility

Amsterdam, 23 september 2024 — The Sharing Group, de groep achter deelbedrijven zoals MyWheels, Mijndomein en Hegg Energy, heeft zijn belang in deelmobiliteitsaanbieder Drop Mobility uitgebreid tot meerderheidsaandeel. Na de initiële investering concludeerden beide partijen dat het groeipotentieel van de startup sneller ontketend kan worden door de samenwerking te intensiveren. Met ondersteuning van The Sharing Group wil Drop Mobility op korte termijn het aantal deelfietsen voor bedrijven in het Brainport gebied in Eindhoven verhogen, nadat er voor ASML 1.000 e-bikes zijn geplaatst.

Drop Mobility en The Sharing Group vonden elkaar voor het eerst in 2022, toen de investeerder een minderheidsbelang in de startup verkreeg. Er volgde een naamsverandering voor Drop Mobility en de startup besloot zich van publieke deelstepjes op elektrische deelfietsen met dockingstations voor de zakelijke markt te gaan richten. En met succes; inmiddels wordt per maand in gemiddeld 17.000 ritten meer dan 100.000 kilometer afgelegd op de e-bikes van Drop, genoeg om ruim twee keer de wereld rond te fietsen.

De klanten van Drop Mobility bestaan uit bedrijven en organisaties die een duurzame mobiliteitsoplossing aan klanten, leden of bezoekers willen bieden, zoals grote bedrijfsparken en campussen. Drop Mobility levert niet alleen de e-bikes, maar ook software om de verhuur mogelijk te maken. Klanten hoeven dus geen fietssleutel te beheren en de app kan, net zoals de e-bikes en dockingstations, helemaal naar het merk worden gepersonaliseerd.

Brainport Eindhoven

The Sharing Group ondersteunt Drop Mobility ook met kennis en expertise uit de markt. Samen willen de bedrijven het zakelijke aanbod verder uit gaan breiden. Te beginnen in Brainport Eindhoven, waar momenteel 1.000 e-bikes van Drop Mobility in gebruik zijn.

“Met de The Sharing Group als meerderheidsaandeelhouder gaan wij met Drop de volgende fase van ons bedrijf in. We richten onze pijlen nu op de mobiliteitsuitdagingen van dichtbevolkte gebieden, waarin een tekort aan parkeerplaatsen en netcongestie ervoor zorgen dat auto’s niet altijd de juiste oplossing bieden. Dat bewijzen we in Eindhoven, door samen te werken met bedrijven om de ‘last-mile’ van hun medewerkers en leden met e-bikes in te vullen. Samen met de The Sharing Group gaan wij de synergieën opzoeken tussen de diverse bedrijven binnen de groep,” zegt oprichter van Drop Mobility Teun Verschuren, die net zoals zijn medeoprichters in hun kracht worden gelaten als ondernemers in hun eigen bedrijf.

De deelfilosofie

Met het meerderheidsaandeel is Drop Mobility nu onderdeel van The Sharing Group en kan de startup zich rekenen tot het lijstje bedrijven met een focus op delen, zoals MyWheels, Mijndomein, EnergyZero, HomeZero, Hegg Energy en deelbakfiets-aanbieder Cargoroo.

Karen van den Boom, die vanuit The Sharing Group als bestuurder bij Drop Mobility aantreedt, zegt: “De elektrische deelfietsen van Drop Mobility zijn een waardevol puzzelstukje in de ketenstrategie van The Sharing Group. De deelfietsen bieden de last-mile oplossing naast de deelauto’s van MyWheels, die veel bedrijven aan hun medewerkers, bezoekers of gasten willen aanbieden. We kijken er dan ook naar uit om de samenwerking met Drop Mobility op deze manier verder in te richten. Dit sluit tevens goed aan bij onze Good Sharing filosofie.”

—EINDE BERICHT—

Beeldbank The Sharing Group:

https://press.thesharinggroup.com/media_kits/234338

Voor meer informatie, neem contact op met:

Chris Peters, Crisp PR & Communicatie

chris@crisppr.nl

06 39 411 265

Over The Sharing Group

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor ‘Good Sharing’ concepten. The Sharing Group maakt het delen van spullen en diensten duurzaam en frictieloos. Winst en welzijn gaan hand in hand. De focus ligt op de markten van technologie, energie en mobiliteit. Bekende merken in het portfolio zijn onder andere Mijndomein, MyWheels en EnergyZero.

Over Drop Mobility

Drop Mobility is opgericht in 2019 en sinds 2022 partner van The Sharing Group. Drop Mobility richt zich op het aanbieden van e-bike abonnementen voor de zakelijke markt. Drop Mobility levert een gestructureerde deeloplossing. Dit gebeurt met behulp van dockingstations, klanten worden hierdoor maximaal ontzorgd. Drop Mobility maakt gebruik van slimme e-bikes. Deze worden aangestuurd op basis van data. De e-bikes zijn perfect voor de last mile verbinding. De e-bike abonnementen omvatten verzekering, software, onderhoud en services. www.dropmobility.nl


Meer binnen de rubriek Economie en geld